Hotellsemester med tåg i Finland

Många av våra hotell i Finland är bekvämt belägna nära en järnvägsstation, vilket betyder att du kan välja ett miljövänligt och säkert transportmedel och resa till ditt hotell med tåg.hotellupplevelser i Finland

Börja din semester redan på vägen till destinationen genom att välja en krångelfri resa med tåg. Vad sägs om en rolig rundresa med tåg, komplett med hotellvistelser med bekväma sängar, vänlig service och en utsökt frukostbuffé? Kolla in våra tips på hotell nära tågstationer och börja planera din resa! Våra hotell hjälper gärna till med information om transportförbindelser och mer detaljerade anvisningar om hur man tar sig till hotellet.

Helsingfors – Scandic Grand Central Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki ligger vid centralstationen i en vacker historisk art nouveau-byggnad. Detta hotell är varje tågfantasts drömdestination, med tanke på att vissa rum till och med har utsikt över spåren! Det lugna men ändå centrala läget är perfekt för en lyckad stadssemester, med Helsingfors viktigaste sevärdheter inom nära räckhåll. Missa inte Ateneum, Suomenlinna och den nyrenoverade Olympiastadion.

  • Ligger precis bredvid järnvägsstationen, lättillgängligt via stationens utgång mot Järnvägstorget.

Åbo – Scandic Hamburger Börs

Scandic Hamburger Börs ligger på Åbos bästa läge, precis intill Salutorget. Det vackert renoverade hotellet erbjuder en minnesvärd hotellupplevelse och en bekväm utgångspunkt för en stadssemester. Det finns mycket att se och göra i Åbo. Åk med linbanan uppför Kakolabacken, besök en av stadens populära restauranger eller ta en uppfriskande promenad längs havet vid friluftsområdet på Runsala.

  • Bara 15 minuters promenad från Åbo järnvägsstation, eller buss från järnvägsstationen till hotellet.

Tammerfors – Scandic Tampere Station

Scandic Tampere Station är bekvämt beläget precis bredvid järnvägsstationen. Det moderna hotellet har stilfulla rum, varav många har badkar och vissa har egen balkong. Stadens sevärdheter som museer och teatrar ligger inom gångavstånd. Du tar dig enkelt till stadens friluftsområden, bastur och stränder, till exempel det populära Rauhaniemi folkbad.

  • Ligger bredvid järnvägsstationen, mot Itsenäisyydenkatu, och 100 meters promenad från järnvägsstationen via Ratapihankatu.

Tavastehus – Scandic Aulanko

Spahotellet Scandic Aulanko ligger mitt i det magnifika landskapet vid sjön Vanajavesi, intill det unika friluftsområdet Puistometsä. Det tropiska spat har flera olika pooler och bastur och det finns mycket att göra i området under en längre hotellsemester. Härligt mjuka badrockar och inträde till spat ingår i priset. Letar du efter boende i Tavastehus centrum? Scandic Hämeenlinna City ligger i stadens centrum, vid gågatan Reska.

  • Lättillgängliga lokala bussförbindelser direkt från järnvägsstationen till spahotellets ingång.

Jyväskylä – Scandic Laajavuori

Spahotellet Scandic Laajavuori ligger i kuperad terräng med många möjligheter till friluftsaktiviteter. Det närliggande friluftsaktivitetscentret Laajis erbjuder massor av nöjen, och hotellet har ett stort spa för att verkligen fullborda din semester! Härligt mjuka badrockar och inträde till spat ingår i priset. Letar du efter boende i Jyväskylä centrum? Två av våra hotell ligger nära Jyväskylä järnvägsstation.

  • En bekväm, lokal bussförbindelse går direkt från Jyväskylä Resecentrum vid järnvägsstationen till spahotellet.

Vasa – Scandic Vaasa

Scandic Vaasa ligger nära gågatan och marknadstorget. Oavsett om du vill ha ett rum med bastu eller jacuzzi kommer du kunna hitta något som passar dig i vårt stora utbud av rum. Våra moderna rum på den övre våningen av utbyggnaden har en fantastisk utsikt över Vasas takåsar. Om du vill ha en lugn rofylld vistelse i en fantastisk miljö vid havet är Scandic Waskia och det närliggande Tropiclandia Spa det perfekta valet för en rolig sparesa.

  • Järnvägsstationen ligger bara en 250 meters promenad från Scandic Vaasa.

Rovaniemi – Scandic Rovaniemi City

Ta nattåget för en krångelfri resa och upplev vackra vyer över Lapplands magiska landskap. Scandic Rovaniemi City ligger längs en gågata i stadens centrum. Hotellet erbjuder ett brett utbud av moderna rum, med något för alla. Familjer kommer att uppskatta rummen med våningssängar, medan en elegant svit med balkong är perfekt för en lyxig vistelse. Under en vistelse i Rovaniemi kan du vandra till Kuninkaanlaavu, ta en promenad i Ounasvaara och besöka fascinerande museer som Arktikum och Korundi.

  • Hotellet ligger 1,3 km från järnvägsstationen, en 15 minuters promenad.