Aktiviteter i Laajavuori

Scandic Laajavuoris omgivningar erbjuder mängder av aktiviteter året runt. På vintern kan du åka utförs- och längdskidåkning eller vandra med snöskor i Laajavuori. På sommaren kan du besöka äventyrsparken eller njuta av den vackra naturen.äventyr i laajavuori året runt

Aktiviteter på våren, sommaren och hösten

Laajavuori äventyrspark vid Scandic Laajavuori är en av de största i Norden, med ett nätverk på nästan 2,5 km av trädklättring, zipline och höghöjdsbana. Det finns leder både för nybörjare och mer avancerade nivåer. Du kan även hyra en e-fatbike eller downhill-cykel och njuta av hastigheten på rutter med olika nivåer i Laajavuoris backar. Hela familjen kan spela  frisbeegolf på banor med olika nivåer.

 Hupimaa , som ligger i Laajavuori äventyrspark, Nokkakivi nöjespark och hantverksbanan på  Finlands hantverksmuseum erbjuder alla nöjen för de yngsta i familjen. 

Fantastiska naturupplevelser i Laajavuori 

Laajavuoris naturled börjar ca 500 meter från Scandic Laajavuori. Den 4 km långa leden går genom skogarna omkring Laajavuoris lägre och mellanhöga backar. Längs leden hittar du kontrollstationer som berättar om naturen i området och även ett vindskydd där du kan ta en liten paus och grilla korv. Här hittar du även den vackra  Vuorilampi-dammen och öster om den  ett badområde  med en trampolin.

Det finns även gott om roliga sommaraktiviteter i Jyväskylä.

Vinteraktiviteter

På vintern erbjuder Laajavuori utmärkta vinteraktiviteter. Laajavuori skidcenter Laajis har 13 skidbackar, en toboggan-backe, sex liftar, 48 kilometer skidspår och ett vintercykelspår.

Du kanvandra med snöskor till vindskydd eller grillplatser i Laajavuoriområdet. Du kan till och med cykla på vintern, eftersom det finns markerade vintercykelspår. I Laajavuori Snowland kan du  testa toboggan-backen.

Förutom  spa och gym erbjuder Scandic Laajavuori en minigolfbana och en bowlingbana