Sommar i Jyväskylä

Jyväskylä på sommaren har mycket att erbjuda: evenemang, natursköna sjöar, utmärkta shoppingmöjligheter och ett brett utbud av restauranger och barer som kommer att hålla dig sysselsatt hela helgen.

sommardestination och praktisk shoppingstad

Kauppakatu (marknadsgatan) som går genom centrala Jyväskylä och Kompassiaukio (kompasstorget) längs med den är välkända mötesplatser. Det hålls många evenemang såsom gatuteater och musikuppträdanden på Kompassiaukio under sommaren. I stadens centrum finns det gott om shoppingmöjligheter, caféer och restauranger. Du kan även shoppa i hantverksbutikerna och -ateljéerna som inryms i lagerlokalerna på Toivolan vanha piha (Toivolas gamla gård).

Njut av den magnifika utsikten

En magnifik utsikt över staden och bort till sjön Jyväsjärvi öppnar upp sig från Harjuåsen med utsiktsplatsen Vesilinna på toppen, i närheten av Jyväskylä centrum. Harju är också ett populärt friluftsområde, tack vare sina många spår och vandringsleder.

Du kan även njuta av Jyväskyläs sommarlandskap på en kryssning. Kliv ombord på en båt och njut av det underbara sjölandskapet. Du kan resa från Jyväskylä hela vägen till Pielavesi och Lahti längs kanalrutter. Det finns både korta och långa kryssningar.

Saker att se och göra i Jyväskylä på sommaren

Det kanske största sommarevenemanget i Jyväskylä är Neste Oil Rally Finland i slutet av juli. Det finns också många sommarevenemang i staden, varav sommarfestivalen i Jyväskylä och Suomipop (finsk popmusik)-festivalen är de mest välkända. Sommarfestivalen i Jyväskylä, som är Finlands äldsta stadsfestival, erbjuder ett brett utbud av teater- och musikföreställningar och mycket mer för människor i alla åldrar. Dessutom erbjuder Lounaispuisto (sydvästra parken) i Yläkaupunki (övre stan) många olika program, från festivaler till utomhusbio under sommaren.

Avkopplande semester med hela familjen

Laajavuori äventyrspark och Nokkakivi nöjespark är roliga för de yngre i familjen! Hutunki bollsportscenter och aktivitetsbanan på Finlands Hantverksmuseum erbjuder också nöjen för de yngre i familjen. Prova det lokala rosteriet Papus egna kaffe (papu betyder böna). Det som gör det ännu bättre är att en kopp av Papus kaffe, en av de billigaste i staden!

Våra hotell i Jyväskylä