Scandics BokningsvillkorAllmänt

Du och hotellet kommer överens om villkoren för rumsuthyrningen. Namnet på det bolag som driver hotellet (nedan kallad "Scandic" eller "hotellet") och med vilket du ingår avtal framgår av bokningsbekräftelsen. Om inte någon speciell överenskommelse har träffats gäller följande regler. För konferenser samt gruppbokningar gäller särskilda regler.  

Bokning och bekräftelse

En bokning är bindande i och med att den bekräftats och du fått ett bokningsnummer. Detta kan ske muntligen, skriftligen eller via boknings-system. Vid bokningen är du skyldig att uppge namn, adress, ankomst- och avresetid samt hur betalning skall ske. Olika regler gäller för olika priser, se detaljerad prisinformation.

Bokning av minderårig utan målmans sällskap

För att boka ett rum på Scandic måste du vara minst 18 år. Du som bokar rummet för en underårig är ansvarig oavsett om du bor eller inte bor med den underårige i rummet. OBS! På Scandic Anglais, Scandic Malmen, Scandic Continental, Scandic Grand Central, Downtown Camper by Scandic och Haymarket by Scandic i Stockholm, Scandic Paasi i Helsingfors och Grand Hotel Oslo by Scandic och Hotel Norge by Scandic kan inte minderåriga under 18 år bo utan målsmans sällskap, intyget gäller inte. 

Ladda ner och fyll i intyget för minderårig (pdf)

Ta med gäster till hotellrummet

Av säkerhetskäl tillåter vi endast våra medarbetare och incheckade gäster att vistas fritt i hotellrum eller andra reserverade lokaler.

Ankomst och avresa

Tider för in- och utcheckning varierar beroende på bokning och prisklass. Läs vår detaljerade prisinformation om vad som gäller för din vistelse här.

Avbokning och utebliven ankomst

Avbokningsvillkoren varierar beroende på vilket pris du har bokat, läs noga detaljerad prisinformation. Om inte annat överenskommits vid bokningstillfället eller priset du har valt har andra regler skall avbeställning ske senast kl 18.00 (lokal tid för hotellet) på ankomstdagen. Uteblir du utan avbeställning eller avbeställer senare än kl 18.00, får du betala för ett dygn. För våra hotell i Tyskland och Polen  behöver du betala 90% av din bokade vistelse om du inte har avbeställt i förväg eller avbeställer efter 18.00. Om hotellet haft särskilda kostnader med anledning av din beställning får du ersätta även dessa.

Tidig avresa och vistelse på obestämd tid

Gäller din bokning en bestämd tidsperiod men avresan sker tidigare kan det medföra prisjusteringar. Ta kontakt med hotellet och meddela avresa. Bor du på hotellet på obestämd tid och förlänger din vistelse med ett dygn i taget behöver du meddela avresan senast kl 18.00 dagen före. I annat fall har vi rätt att ta betalt för ett extra dygn. Om hotellet inte längre kan låta dig disponera rummet har du rätt att få veta detta senast kl 18.00 dagen före avresan.

Hotellets skyldigheter och dina önskemål

Om hotellet inte kan erbjuda dig ett rum efter överenskommelse har du rätt att till utan extra kostnad få ett liknande rum eller ett rum av högre standard, på det hotell du har bokat eller på ett likvärdigt hotell. Meddela hotellpersonalen vid bokning om du har specifika önskemål så de är förberedda inför din ankomst. Vårt hotell har rökfria rum. Om en gäst bryter mot rökförbudet har hotellet rätt att kräva kompensation för de eventuella kostnader som uppstår. Om du vill ta med dig ditt husdjur ber vi dig informera om detta vid bokning.

Förvaring av värdesaker och bagage på hotellrummet eller i bagagerummet

Dina värdesaker kan vanligtvis förvaras i hotellets värdeboxar. Hotellet kan också förvara ditt bagage i ett låst bagagerum. Lämna inte värdesaker eller bagage utan uppsikt vid in/utcheckning, frukost eller när du väntar på taxi. Hotellet har av säkerhetsskäl ingen skyldighet att förvara egendom som är av högt värde eller egendom som skulle kunna utsätta hotellets personal eller övriga gäster för fara. Hotellet har inte något strikt ansvar för egendom som du förvarar på hotellrummet eller i bagagerummet.

Betalning

För vissa priser gäller förskottsbetalning. Läs detaljerad prisinformation. Detta belopp avräknas den slutliga räkningen. Avbokar du rummet utan hänsyn till avbokningsvillkoren, har hotellet rätt att behålla bokningsavgiften/förskottsbetalningen. Generellt gäller att hotellräkningen skall betalas när du får den, oftast vid ankomsten till hotellet. Observera att alla våra svenska hotell är kontantfria. Alla våra hotell accepterar de vanligast förekommande kontokorten. Hotellet är dock inte skyldigt att acceptera kontokort, checkar, kuponger eller utländsk valuta om hotellet inte har erbjudit sig att göra det.

Turistavgifter

Staden Frankfurt am Main tar ut en turistavgift per gäst och vistelsedag. Denna avgift ska betalas utöver den bokade tjänsten och på plats i hotellet. Gäster på yrkesrelaterade vistelser eller som är befriade avgiften enligt turistbidragslagen (särskilt elever inom ramen för klassresor) behöver inte betala avgiften. Gästen ansvarar för att visa upp lämpligt intyg. I hotell i Berlin och Hamburg gäller totalpriset oberoende av om en övernattningsskatt resp. kultur- eller turistskatt tas ut.

Din egen säkerhet

Ta alltid reda på var nödutgångar, larmknapp och brandsläckare finns. Titta efter detaljer i informationen på insidan av hotellrumsdörren. Läs även broschyren "Att bo på hotell".

Behandling av personuppgifter

Scandic-gruppen behandlar personuppgifter om de som använder våra tjänster och produkter. Scandic Hotels AB och det hotell du bokat övernattning på är båda personuppgiftsansvariga med hänsyn till personuppgifter relaterade till din bokning. Sådan personuppgiftsbehandling sker i enlighet med Scandics Integritetspolicy. Vänligen läs Scandics Integritetspolicy för att förstå på vilket sätt som Scandic behandlar dina personuppgifter inom ramen för din bokning, samt om dina rättigheter i samband med detta.