Centrala Tammerfors

Välj ett hotell i centrala Tammerfors och bo bekvämt i närheten av forsen Tammerkoski och stadskärnan som domineras av gamla fabriksbyggnader i tegel.

Spendera semestern i centrala Tammerfors

I Tammerfors håller du dig sysselsatt hela helgen – det finns massor att göra! Kulturutbudet är mångsidigt, och du hittar unika kulinariska upplevelser både på marknaderna och stadens bästa restauranger. Nuförtiden har Finlaysons gamla fabriksområde fyllts av restauranger, butiker, museer och gallerier. I centrala Tammerfors hittar du shopping för alla smaker, både stora, välkända butiker och små unika butiker.

Teatrar, museer och konserter

Bildrättigheter: Visit Tampere/Atacan Ergin & Olli-Pekka Latvala

Brett kulturutbud i Tammerfors. Stadens museer, teatrar och Tammerforshuset har program som håller hög kvalitet och även internationella stjärnor uppträder här. Vapriikki museum ligger precis intill Tammerkoski och erbjuder upplevelser för hela familjen.

Shopping

I Finlayson-området hittar du Tallipiha, som har ett utbud av hantverk, inredning och delikatesser. I designkvarteret finns flera butiker som är väl värda ett besök, till exempel Super Mukava, som säljer design från olika finska formgivare.

Det är lätt att hitta ställen att äta på i Tammerfors. Legendariska restauranger så som Tillikka ochOhranjyvä är värda ett besök. Missa inte heller Nordens största saluhall, Finlands första kattkafé eller idylliska Vohvelikahvila​ (våffelkafé).

Boende i Tammerfors

Scandic har tre hotell i Tammerfors, två i centrum och ett vid det fantastiska sjölandskapet i Pynike, bara en kort promenad från centrum.