Helsingfors skärgård

Helsingfors ligger vid havet och omges av över 300 öar som lockar besökare från när och fjärran. Upptäck skärgården och kustområdet genom att åka på en sightseeingkryssning eller till och med en vanlig färja!

Upplev Helsingfors sjöfart

Unika Suomenlinna

Suomenlinna är den mest välkända av Helsingfors öar och finns med på UNESCO:s världsarvslista. Tack vare den regelbundna färjetrafiken är det lätt att ta sig dit på en dagsutflykt för att se fästningen och det magnifika landskapet på ön. Färjeturen är en upplevelse i sig och en naturskön kryssning. Du kan besöka Suomenlinna hela året om.

En rofylld dagsutflykt till ön

Gör som lokalbefolkningen – packa picknickkorgen och ta sikte på någon av de många öarna! Seurasaari, Pihlajasaari, Uunisaari, Lonna och – en nyhet från 2016 – Vallisaari, som ligger bredvid Suomenlinna. Många av öarna har också restauranger där du kan njuta av havsutsikten, god mat och bordsservering.

Det finns nästan 20 vattentrafikvägar i Helsingfors. På sommaren kan du ta en båt från Hakaniementori till Korkeasaari zoo eller Aurinkolahti i östra Helsingfors. Från marknadstorget kan du åka ut till Suomenlinna och de andra närliggande öarna eller ta en sightseeingkryssning eller vanlig färja i många olika riktningar!

Boende i Helsingfors

Våra hotell i Helsingfors ligger på stans bästa lägen. Från dem är det enkelt att ta sig ut på en dagstur i skärgården.