Spendera en helg i Helsingfors

Helsingfors är en perfekt stad för en avkopplande helgsemester! I den här kompakta staden är det nära till allt, och man tar sig snabbt från ställe till ställe.

De bästa tipsen för en helgresa

Fantastiska matupplevelser

Helsingfors restaurangkultur är mångsidig och levande. Det öppnas nya restauranger så ofta att till och med lokalinvånarna ständigt hittar nya ställen att prova. Förutom de kända kockarnas gourmetrestauranger och trendiga kvarterskrogar ska du hålla utkik efter stadens olika street food-ställen och -evenemang.

En imponerande kulturstad

Det finns mycket att beundra på Helsingfors gator. Stadsbilden domineras av magnifika byggnader i art nouveau-stil. Det är ett rent nöje att studera byggnaderna och deras otaliga detaljer runt om i staden.

Det är även en god idé att klämma in ett besök på någon av Helsingfors många teatrar under din helgresa. Det finns uppsättningar både på små och stora scener. Det arrangeras många festivaler och konserter i Helsingfors, så glöm inte att ta en titt på stadens evenemangskalender.

Det finns redan över 80 museer i Helsingfors. Förutom de mest välkända museerna, Ateneum och Kiasma, finns det till exempel flera stycken i gamla förnäma bostadshus.

Boende i Helsingfors

Scandic har fem hotell i Helsingfors på stadens bästa lägen.