Spendera helgen i Åbo

Det finns massor att se och göra i Finlands äldsta stad, som kommer att hålla dig underhållen hela helgen. Intressanta restauranger, mångsidiga shoppingmöjligheter och unika attraktioner som väcker intresse året om.

De bästa tipsen för en helgresa

Stadskärnan är formad av Åbo torg, Aura å och flodbanken som ligger bara en kort promenad härifrån. Det är enkelt att ta sig runt i Åbo och distanserna är korta.

Unika restaurangupplevelser


Åbo har Finlands kanske mest intressanta utbud av restauranger. Många av de bästa restaurangerna i staden, såsom Mami, Pinella och Tårget, hittar du i den historiska miljön vid Aura å. Legendariska Kaskis är en restaurang som är värd att resa långt för. Åbo är även känt för sina karaktäristiska pubar. Pubar som öppnats i gamla institutioner, såsom Panimoravintola Koulu, Uusi Apteekki, den gamla banken och The WaterLoo, är väl värda ett besök. Flodbåtsrestaurangerna på Aura å erbjuder ett större utbud under sommaren.

Attraktioner på bägge sidor om ån

På ena sidan om Aura å finns katedralen, Aboa Vetus och Ars Nova, Wäinö Aaltonen konstmuseum och Åbo stadsteater. På den andra sidan finns Åbo torg, biblioteket, Forum Marinum och Åbo slott. Logomo tillför också ett intressant element till stadens kulturutbud.

Shopping i Åbo – tre shoppingtips!

  • Fortuna shoppingcenter – På KUI Design Local Shop och Klo Design hittar du lokalt designade och producerade unika kläder, accessoarer och inredningsprodukter.
  • I de omkring hundra butikerna i saluhallen hittar du olika delikatesser och små restauranger
  • Du kan handla i tre stora shoppingcenter i Åboområdet: Hansa i Åbo centrum, Skanssi längs huvudvägen till Helsingfors samt Mylly i Reso (Raisio).

Välj ett hotell och spendera en helg i Åbo!

Scandic har fyra hotell på bästa läge i Åbo.