hotell i Malmö

Landets kanske hippaste stad är en kulturell smältdegel av myllrande folkliv, konst, musik och aktiviteter. Boka rum på mysiga Scandic Kramer med egen teveranda på Stortorget, eller prova Scandic Triangeln som ligger lika nära Möllan som stans stora shoppinggata.

Våra hotell i Malmö

Scandic har sex hotell i Malmö, varav fem ligger i citykärnan, alla med olika karaktär:

Scandic Triangeln ligger, som namnet skvallrar om, på Triangeln i Malmö och är något av ett landmärke i staden. Den 20 våningar höga byggnaden är trendigt inredd och hit kommer gärna malmöborna på brunch och after work. 

Vid Stortorget i Malmö ligger två av våra hotell: Scandic Stortorget och Scandic Kramer är båda belägna i vackra äldre byggnader. På Scandic Kramer kan du slå dig ned i en vacker glasveranda och Scandic Stortorget har en inbjudande lobbybar att koppla av i. Runt hörnet från Stortorget hittar du Malmös restaurangkvarter Lilla Torg. 

Är du på jakt efter ett centralt beläget hotell med rymliga rum med kokvrå? Då är Malmö City  hotellet för dig! Bra läge intill Rörsjökanalen. 

Scandic S:t Jörgen bor du modernt och fräscht med shopping och restauranger utanför dörren. 

I utkanten av stan hittar du Scandic Segevång. Hotellet ligger nära E20 och passar dig som kommer med bil eller behöver ett bekvämt ställe att sova på längs vägen. Här finns en pool och relaxavdelning, ett perfekt sätt att avrunda dagen på. 

Malmö - en knutpunkt för dig på resande fot

Oavsett om du tänker kliva ombord en jumbojet på Kastrup, ett litet inrikesplan på Sturup eller någon av kryssningsfärjorna till Östersjön så ligger Malmö mitt i prick. Här stannar snabbtågen såväl från Stockholm som Oslo, och från Köpenhamn kan du enkelt åka vidare till Hamburg och kontinenten. Är du ingen stadskatt borde du prova någon av de skånska Pågatågen som snabbt och smidigt tar dig till landskapets bästa natur. Prova Kullabygden, Skanör-Falsterbo eller Österlen (med allt vad det innebär).

Kuriosa om Malmö 

  • Sveriges tredje största stad och en knutpunkt mellan Sverige och Danmark.
  • Att Zlatan Ibrahimovic kommer från Malmö känner de flesta till. Andra kända malmöiter är Anita Ekberg, Leif Silbersky, Sissela Benn, Hasse Alfredsson, Björn Ranelid och Sven Melander.
  • Det 190 meter höga Turning Torso har blivit ett kännetecken för staden. Huset invigdes 2005. 
  • Ett annat kännetecken för Malmö är falafeln. Överallt i staden hittar du falafel, ofta väldigt goda till bra priser och de flesta tider på dygnet.