Julen har kommit till Haymarket by Scandic

Nu är granen på plats och glöggen är rykande varm. Blossa i samarbete med Haymarket har återigen slagit upp dörrarna till Rum 24 och Svit 24. Du som redan nu längtar efter julens alla glittrande ljus har hittat helt rätt. Här, i Rum 24 och Svit 24 är det alltid julafton.Juletiden är den bästa tiden på året. Det är synd att den bara infaller just en månad varje år. De flesta av oss hinner inte riktigt stanna upp, ses sig omkring, sätta sig i en skön fåtölj, känna dofterna och bara njuta.

Därför skapade vi Rum 24 och Svit 24 ihop med Blossa. Svit 24 är ett större hotellrum, tillgänglighetsanpassat och som passar utmärkt för hela familjen som vill njuta av julens magiska värld redan nu. Fira en extra gång med dina vänner, njut av en efterlängtad ensamjul i hotellakan utan att göra släkten ledsen eller bjud någon annan på en extra tidig jul. I Rum 24 och Svit 24 är granen alltid klädd, paketen alltid inslagna och glöggen alltid framdukad.

Upplev en härlig julstämning i hela hotellet och ta dig ner till bar Americain där hotellets prisbelönta bartender skapat en exklusiv, julinspirerad cocktail baserad på årets glögg från Blossa.

Personal shopping på Åhléns

Bor man i Rum 24 och Svit 24 ingår ett besök hos Personal shopping Lounge på Åhléns, en shoppingupplevelse helt utan trängsel och stress. Hos Åhléns City, ett stenkast från Haymarket by Scandic kan du som hotellgäst slå dig ner i härliga Personal shopping Lounge, avnjuta en kopp glögg samtidigt som Åhléns stylister plockar ihop julklapparna. Du får all information du behöver när du checkar in hos oss på Haymarket by Scandic.

Hur bokar jag? 

 • Boka ditt rum nu och bo mellan 10 november 2023 – 8 januari 2024.
 • Fyll i dina uppgifter i bokningsmodulen, välj Haymarket by Scandic, boendedatum och antal personer och klicka på knappen "Se rum & priser". Då ser du tillgänglighet med en gång.
 • Ingen bokningskod behövs när du bokar - håll bara utkik efter våra två julrum JULRUM och JULSVIT som listas direkt om tillgänglighet finns.

imageym56s.png

På rummet

Förutom att rummen ger en visuell julupplevelse, kan du bland annat njuta av julfilmer, minibar med juliga godsaker till salu, lyssna på julmusik som spelas i högtalarna och givetvis varm Blossaglögg. Svit 24 är tillgänglighetsanpassad och här finns dessutom vinylspelare och decorkuddar uppsydda enbart för detta rum och en klassisk engelsk braskamin. Häll upp en kopp med rykande varm Blossaglögg och slå dig ned framför julgranen som är till brädden fylld med pynt och bara njut av det gnistrande, glimmande skenet.

En riktigt god jul önskar vi dig och ett varmt välkommen till Haymarket by Scandic!

Rum 24 och Svit 24 är ett samarbete mellan Haymarket by Scandic, Blossa och Åhléns City.

Och för dig som inte kan vänta med att smaka på julen, här ger vi dig receptet på den julinspirerade glögg-cocktailen:

Ingredienser (1 drink):

 • 7cl Blossa 23
 • 1 pressad lime
 • 1 cl sockerlag
 • 1 hallon
 • Toppa med ca 1 cm tomteskum
 1. Mät upp alla ingredienser i en shaker och skaka tillsammans med is och ett hallon, sila därefter upp i glas med is.

Tomteskum för en sifon (ca 20 drinkar):

 • 2,5 dl strösocker
 • 2,5 dl vatten
 • 1,5 dl Juleskum, hela
 1. Värm upp ingredienser i en kastrull. Lägg i ett gelatinblad och låt svalna i kyl.
 2. Häll upp i sifon och tillsätt 1 patroner gas.
 3. Spritsa julskummet ovanpå drinken.