Haymarket Stories

Haymarket by Scandic är en anrik plats med många historier. Den berömda byggnaden från 1920-talet bjuder in till en resa från the roaring twenties till dagens datum. Låt dig inspireras av de vackra historiska miljöerna och kom gärna förbi för att skapa dina egna Haymarket Stories.

Följ med på en resa till 20-talet

Det var i det här huset som expediten Greta Gustafsson upptäcktes och blev Garbo med en hel filmvärld - en värld som har en central roll på Haymarket. Se den här korta filmen för att få en inblick och känsla av vad du kan förvänta dig på Haymarket by Scandic. 

Till Haymarket kommer du inte bara för att bo och inte bara för att sova. Det är hotellet som är så mycket mer än ett hotell - det är en destination i sig. En blandning av hotellklassiker och pulserande mötesplats möter dig i byggnaden från 1920, där framåtblickande design blandas med art deco. 

Besök våra restauranger eller barer för att ta del av upplevelsen. Eller boka rum och stanna över natten för skapa egna Haymarket stories, där dåtid, nutid och framtid förenas på ett spännande sätt. 

Ät elegant och dekadent på Paul´s 

Paul's är ett amerikanskt brasserie med känslan från svunna tider och europeiska smaker. Döpt efter Paul U Bergström, grundaren av varuhuset PUB som bodde här i nära hundra år. Med extraordinär service stannar man gärna länge tillsammans med sina vänner, sin älskade eller ensam och njuter av atmosfären. Maten är elegant, enkel, sensuell och klassisk med lika delar fisk, kött och grönsaker. 

Hälsosam njutning hela dagen på Gretas 

Ta en kopp kaffe eller luncha på Gretas, en modern tolkning av 20-talets explosion av medvetenhet och glamour. Kreativitet, dagens inspiration och säsongens råvaror, styr vad som serveras i Gretas, där rätterna ändras dagligen. Njut av ett hälsosamt utbud i lyxig förpackning, där inredningen går i pudrig pastell, marmor och rotting.

Cocktails och jazz på Bar Americain

Baren Americain är en hyllning till amerikansk barfilosofi, med karibiska influenser där avslappnat formell personal gärna tar plats, men alltid låter dig som är gäst stå i rampljuset. Här kan du få känslan av en intim cocktailklubb. På onsdagar spelar storbandsjazz och läget är oslagbart med närhet till restauranger och Stockholms nattliv.

Ta med känslan hem - handla i vår webbshop

Såg du något i vår inredning som du tyckte extra mycket om? Ta med känslan hem! I vår webbshop kan du hitta allt från kakelplattorna du såg på hotellrummet till filtar, skäggvax, doftljus och parfym. 

Eau de Haymarket doftar av sammetsmjuk vanilj, pudrig ambra och rökigt sandelträ, förenat med moderna och överraskande toner av bergamott, citrus och en antydan av peppar. The roaring twenties for the era to come.