Cykeln kan ta dig till nya platser

Gillar du tanken på att tillbringa dagarna med cykling på några av Sveriges bästa cykel- eller mountainbikeleder och därefter koppla av på hotell? Då har du kommit rätt! Här tipsar vi om hotell nära några av Sveriges bästa cykelleder.Cykelsemester i Sverige

Runt Vätternleden

En led på 42 mil som bitvis sammanfaller med den lite mer kända Vätternrundan. Här cyklar du genom vacker natur och mysiga samhällen. Scandic har två hotell i Jönköping, varav det ena, Scandic Elmia, passar lite extra bra för dig med cykel. Här finns cykelförråd, cykelverkstad samt på vissa rum även vägghängda cykelställ. 

Här bor du nära Vätternleden:

Kustleden

Leden går mellan Grisslehamn på Väddö i Stockholms skärgård och Västervik i Småland. Fyra landskap passerar på vägen: Uppland, Södermanland, Östergötland och Småland. Längs vägen kan du njuta av vacker kust och idylliska öar. Leden är i huvudsak på asfalt.

Här bor du nära Kustleden:

Kattegattleden

Upptäck vackra Halland och Skåne på denna kustnära led. Leden går mellan Helsingborg och Göteborg och längs vägen kan du njuta av salta dopp, små fiskelägen och mysiga sommarstäder som Halmstad och Varberg.

Här bor du vid Kattegattleden: 

Västgötaleden

Cykla på småvägar genom det böljande landskapet. Leden är vindlande och det finns många möjliga rutter att ta. Rutten omfattar bland annat Sveriges två största sjöar Vänern och Vättern. 

Några förslag på boende utmed Västgötaleden

Sverigeleden i Norr

Svergieleden är lång, som namnet skvallrar om går den genom hela landet, från Helsingborg till Karesuando. Om vi fokuserar på den norra delen av leden kan du sommartid cykla i magiska landskap med skogar, älvar, forsar och midnattssol. 

Förslag på boende längs norra delan av Sverigeleden: 

Sverigeleden i mellersta Sverige

Lämnar vi de nordligare trakterna kommer vi till Dalarna och Värmland med vackra skogar, berg och sjöar. 

Här bor du bra längs med Sverigelden i Dalarna och Värmland

MTB-leder i Göteborg

I Göteborgsområdet finns en rad leder att utforska, med terräng i olika svårighetsgrader. Upplev exempelvis området kring Skatås och Delsjön eller leden vid Mölndal och Kållered.

Ett urval av hotell i närheten:

Borgen i Värnamo

I området Borgen finns bland annat en XCE-bana och en SM-bana. Här möts dui av en teknisk bana med många drops och hinder. Utmana dig själv och din tvåhjuling.

Hotell i närheten: 

Högbo

Utanför Sandviken ligger Högbo och här frodas diverse friluftsaktiviteter, däribland hittar du ett stort antal mountainbikeleder. Välj mellan många mil av stigar och grusvägar eller ett teknikområde med bland annat två pumptracks.

Här bor du bra: