Cykelresor kan hjälpa dig att upptäcka nya platser

Gillar du tanken på att cykla längs några av Sveriges bästa cykel- och mountainbikeleder för att sedan koppla av på ett hotell? Då har du kommit till rätt ställe! Här är våra tips för dig som letar efter hotell i anslutning till några av Sveriges bästa cykelleder.Cykelsemester i Sverige

Runt Vätternleden

Delar av denna 42 mil långa led delas med den något mer välkända Vätternrundan längs sjön med samma namn. Cykelleden tar dig genom vacker natur och pittoreska småorter. Scandic har två hotell i Jönköping varav ett, Scandic Elmia, är det perfekta stoppet för dig som reser med cykel. Hotellet erbjuder cykelförvaring, en cykelverkstad och, i vissa rum, väggmonterade cykelställ.

Övernattning längs Vätternleden:

Kustleden

Denna led går från Grisslehamn på Väddö i Stockholms skärgård till småländska Västervik. Cykelleden sträcker sig över fyra landskap: Uppland, Södermanland, Östergötland och Småland. Längs vägen kan du beundra den vackra kusten och dess idylliska öar. Merparten av leden är belagd med asfalt.

Boende längs Kustleden:

Kattegattleden

Upptäck Halland och Skåne på denna vackra kustled. Denna cykelled går mellan Helsingborg och Göteborg. Längs vägen kan du ta ett dopp i havet samt besöka små fiskebyar och vackra sommarstäder som Halmstad och Varberg.

Boende längs Kattegattleden: 

Västgötaleden

Cykla genom ett böljande landskap på små landsvägar. Denna cykelled erbjuder flera olika vägar att välja mellan. Leden tar dig också till Sveriges två största sjöar, Vänern och Vättern.

Förslag på boende längs Västgötaleden:

Sverigeleden i norr

Sverigeleden går – som namnet antyder – längs hela landet, från Helsingborg i söder till Karesuando i norr. Den norra delen av leden låter dig cykla genom magiska landskap och njuta av skogar, floder, forsar och midnattssolen under sommarmånaderna.

Förslag på boende längs norra delen av Sverigeleden:

Sverigeleden i Mellansverige

När vi rör oss söderut längs leden når vi Dalarna och Värmland, landskap fyllda av vackra skogar, berg och sjöar.

Bra boenden längs Sverigeleden i Dalarna och Värmland:

Mountainbikeleder i Göteborg

Det finns ett antal leder att utforska i Göteborgsområdet, med terräng i olika svårighetsgrader. Prova till exempel området runt Skatås och Delsjön eller rutten förbi Mölndal och Kållered.

Utvalda hotell i närheten:

Borgen i Värnamo

Borgenområdet erbjuder bland annat en XCE- och en SM-cykelled. Här kan du prova en teknisk led med flera hinder. Utmana dig själv och din cykel.

Hotell i närheten:

Högbo

Utanför Sandviken hittar du Högbo som erbjuder en rad olika friluftsaktiviteter, inklusive ett stort antal mountainbikeleder. Välj mellan stigar och kilometerlånga grusvägar eller ett tekniskt område med två pumpbanor.

Boende i närheten: