Hotell nära vandringsleder

Här hittar du tips på hotell som ligger i nära anslutning till några av de populäraste vandringslederna i Sverige.Vandring i Sverige

Bohusleden

Bohusleden är en cirka 370 km lång vandringsled som går genom Bohuslän – från Lindome i söder till Strömstad i norr. Leden går bland annat över Bohusläns högsta berg Björnerödspiggen – 222 meter över havet, och den södra delen av ledens sträckning är en av Svenska Turistföreningens signaturleder.

Här bor du nära Bohusleden:

Höga kustenleden

Höga kustenleden är 129 kilometer lång och ligger i Örnsköldsviks kommun. Leden går från den spektakulära Högakustenbron i söder till Örnsköldsvik i norr. Leden är en av Svenska Turistföreningens signaturleder.

Här bor du nära Höga kustenleden:

Värmlandsleder

I Värmland är det alltid nära till naturen och det råder ingen brist på vandringsleder. Här finns både långa och korta leder, för såväl nybörjare som den mer erfarne vandraren. Totalt 160 km utmärkt led.

Här bor du nära Värmlandsleder:

Östgötaleden

Östgötaleden – som består av en mängd olika leder som till viss del sitter ihop – brukar beskrivas som Sveriges längsta led, över 120 mil lång. Flera sträckor går längs mindre vägar och stigar och lämpar sig därför även bra att cykla på.

Här bor du nära Östgötaleden: