Här fiskar du bäst i Sverige

Vart du än reser i Sverige så har du aldrig långt till en fisketur. På den här sidan har vi samlat tips på några av de populäraste fiskeorterna.Luleå

I Luleå finns mängder av spännande fiskemöjligheter tack vare närheten till älvar, forsar, insjöar och hav. Luleälven mellan Luleå och Boden omnämns inte sällan som ett av Sveriges bästa lax- och öringsvatten, och här kan du även få sik, harr, gädda och abborre på kroken.

De ljusa sommarnätterna lämpar sig utmärkt för gäddfiske i skärgården, och vintertid finns fantastiska förutsättningar för pimpelfiske på isarna.

Här är det fina fisken att bo i Luleå:

Sundsvall

Sundsvall är ett utmärkt resmål för dig som vill kunna välja mellan många olika sorters fiske i sjöar, åar, bäckar och hav. De två stora älvarna Ljungan och Indalsälven rinner ut i Sundsvallsbukten, och här finns utmärkta möjligheter för både spinn- och flugfiske. Även kustområdet erbjuder fint fiske året om, och inte minst under vintertid är abborrfiske mycket populärt.

Här är det fina fisken att bo i Sundsvall:

Karlstad

Karlstads placering vid Klarälvens mynning i Vänern bjuder på fantastiska fiskemöjligheter i såväl strömmande som stillsamma vatten. Här kan du fiska både mitt i staden och i ostörd vildmark längs med klippiga Vänernstränder.

I Vänern lever över 30 olika arter sötvattenfisk, bland annat abborre, gädda och gös. Här finns även Europas bästa lax- och öringsvatten.

Här är det fina fisken att bo i Karlstad:

Göteborg

Göteborg är känt för sitt fiske – både som industri och som fritidssysselsättning. Bland Göteborgsområdets alla insjöar och vattendrag kan du fiska efter en mängd olika arter, som exempelvis gädda, abborre, braxen och sik, och i skärgården kan du prova på lyckan genom att fiska efter till exempel hummer eller makrill.

Här är det fina fisken att bo Göteborg: