Cityweekend - 10 hotelltips

Man behöver inte åka långt för att komma bort: besök någon av våra vackra städer, njut av god mat och strosa runt bland butiker och kaféer. Här hittar du våra topp 10 bästa tips för dig som vill åka på en cityweekend i Sverige.Åk på cityweekend i Sverige

Du behöver inte lämna Sverige för att skapa nya minnen, äta gott och umgås med någon du tycker om. Här är våra 10 bästa weekendtips i Sverige.

1. Stockholm 

För att vår huvudstad alltid har något nytt att erbjuda i form av restauranger, shower, utställningar, shopping med mera. 

2. Göteborg

För att det inte alls alltid regnar i Göteborg! Besök de mysiga kvareteren innanför Vallgraven som "Gamlestan" eller vandra utmed kajerna och hamnen. Ät gott på någon mysig restaurang och avsluta med en drink.

3. Malmö

För att Malmö är en kulturell smältdegel med en stor kreativ scen och spännande mat. Bo mitt i en lättöverskådlig stadskärna som rymmer många av storsstadens kännetecken.  

4. Linköping

För att strosa i Gamla Linköping och Trädgårdsföreningen eller gå på någon show på Saab Arena. 

5. Örebro

För upptäcktsfärd genom Wadköpings kullerstensgränder och röda gårdar, förundras över Örebro slott eller besöka ett mysigt café eller restaurang. 

  • Vi har ett centralt beläget hotell i Örebro: Scandic Grand Örebro. Så fint att du kanske inte vill lämna hotellet på hela vistelsen. 

6. Uppsala

För att du kan känna historiens vingslag i en av Sveriges äldsta unversitetsstäder, strosa längs Fyrisån, besöka domkyrkan, slottet och Linnémuseet. Eller varför inte titta in hos något av stadens gallerier eller Uppsala konstmuseum. 

7. Umeå

För att Björkarnas stad bjuder på kultur i form av till exempel Norrlandsoperan, samisk konst och musik. Ät en rullpizza, shoppa på Sveriges modernaste Ikea eller gå på museum. 

  • På centralt belägna Scandic Plaza Umeå kan du koppla av i relaxen med utsikt över älven efter en lång dag på stan. 

8. Sundsvall 

För att shoppa och strosa genom stadskärnan Stenstan. Och för att besöka friluftsmuseet Norra Berget eller Kulturmagasinet. I området runt Sundsvall finns både Indalsleden och Gusturleden för de vandringssugna.

9. Skellefteå

För att åka ut till Lalehs omsjungna Bjuröklubb, besöka Skellefteå Musuem, eller shoppa i någon av alla mysiga små butiker som finns i stadskärnan. 

10. Visby 

För att det förmodligen är Sveriges mysigaste småstad. Med muren och byggnader sedan medeltiden vilar en mysig känsla över hela staden. Ta en promenad längs strandpromenaden, shoppa i små butiker och har du bil, ta en tripp ut på landsbygden och upplev Gotlands karakteristiska natur. 

  • I Visby bor du bekvämt på Scandic Visby, som även har en uppvärmd jacuzzi utomhus.