Weekend i Stockholm

Du hinner med en hel del under en weekend i Stockholm. Från våra hotell har du alltid nära till kommunikation eller promenadavstånd till det mesta. Oavsett om du ska besöka någon sevärdhet, ge dig ut på en kulinarisk resa eller shoppa loss.

Stockholm har något för alla

Promenera i Gamla Stan och besök kungliga slottet

Kungliga slottet är ett av Europas största slott, med anor från 1700-talet. Här i utkanten av Gamla Stan kan du se den dagliga vaktavlösningen och besöka några av slottets museer. Förflytta dig sedan till medeltiden via en promenad på Gamla Stans kullerstensgator och smala gränder. Här finns både genuina konstnärsbutiker, gourmetrestauranger och souvenirbutiker. Vill du bo mitt i historien kan du checka in på Scandic Gamla Stan. Downtown Camper by Scandic ligger vid Brunkebergstorg och bara en kort promenad till Gamla Stan.

Från Vasaskeppet till ABBA The Museum

Djurgården är en oas i hjärtat av staden med attraktioner för både barn och vuxna. Vasaskeppet var nästan ett stycke orört 1600-tal när det bärgades efter 333 år och blev en populär sevärdhet. Barnkulturhuset Junibacken med Astrid Lindgrens sagovärld lockar säkert de flesta barn. Runt hörnet finns ABBA The Museum, friluftsmuseet Skansen och nöjesparken Gröna Lund. Bor du på Scandic Park är du bara en vacker promenad längst vattnet ifrån det vackra Djurgården. 

Bohemiskt och trendigt på Söder

Södermalm är känt för sina många restauranger, kaféer, småbutiker, och skivbutiker. Vill du bo mitt i folkvimlet kan du ta in på Scandic Malmen som har en populär bar. För en kulturell paus kan du besöka en utställning på Fotografiska, som har blivit mångas favorit. Där kan du förutom att njuta av skön bildkonst, beundra den enastående utsikten och äta god mat. Vill du bo i närheten, vid Slussen på Söder, ska du checka in på Scandic Sjöfartshotellet.

Kulinariska kullerbyttor

Nordiskt, asiatiskt eller italienskt. I lyx-, budget- och mellanklass. Stockholm bjuder på många av Sveriges bästa krögare och finsmakare kan njuta av kulinariska kullerbyttor på alla nivåer. På våren sjuder gatorna av liv på uteserveringarna och myllret fortsätter långt in på småtimmarna.

Shoppa på Stureplan eller i Mall of Scandinavia

Förutom god mat och kultur finns det gott om butiker och varuhus att utforska, både i Stockholm City och strax utanför. På Stureplan kan du bo på Scandic Anglais med Stockholms bästa shopping och nöjesliv runt hörnet. Andra centrala hotell för dig som vill ha nära till allt är Scandic No 53  mitt på Kungsgatan och Scandic Upplandsgatan

Bor du granne med Centralstationen på Scandic Continental är det raka spåret vart du än vill åka. Med pendeltåg kommer du till populära köpcentret Mall of Scandinavia i Solna eller andra gallerior runt Stockholm på under 10 minuter.

Oavsett om du shoppat eller inte sover du gott på något av våra hotell i Stockholm under ditt weekendäventyr.