Weekend i Stockholm

Oavsett om du är på besök en dag eller stannar en hel helg kommer du hinna med mycket då våra hotell har ett perfekt utgångsläge med promenadavstånd till sevärdheter, matäventyr och de mest populära butikerna.

Stockholm erbjuder nöjen för alla

Promenera i Gamla Stan och besök kungliga slottet

Kungliga slottet är ett av Europas största slott, med anor från 1700-talet. Här i utkanten av Gamla Stan kan du se den dagliga vaktavlösningen och besöka några av slottets museer. Förflytta dig sedan till medeltiden via en promenad på Gamla Stans kullerstensgator och smala gränder. Här finns både genuina konstnärsbutiker, gourmetrestauranger och souvenirbutiker. Vill du bo mitt i historien med gränder utanför dörren checkar du in på Scandic Gamla Stan. Bara en kort promenad ifrån Gamla Stan ligger Brunkebergstorg där du hittar vårt signaturhotell Downtown Camper by Scandic.

Från Vasaskeppet till ABBA The Museum

Djurgården är en oas i hjärtat av staden med attraktioner för både barn och vuxna. Vasaskeppet var nästan ett stycke orört 1600-tal när det bärgades efter 333 år och blev en populär sevärdhet. Barnkulturhuset Junibacken med Astrid Lindgrens sagovärld lockar säkert de flesta barn. Runt hörnet finns ABBA The Museum, friluftsmuseet Skansen och nöjesparken Gröna Lund. Bor du på Scandic Park eller Scandic Anglais är du bara en vacker promenad längst vattnet ifrån det vackra Djurgården. 


Fotograf Henrik Trygg - mediabank.visitstockholm.com

Trendigt på Söder

Södermalm är känt för sina många restauranger, kaféer, second handbutiker och skivbutiker. Vill du bo mitt i folkvimlet kan du ta in på Scandic Malmen som har en populär bar. För en kulturell paus kan du besöka en utställning på Fotografiska, som är ett av stans mest populära museer. Där kan du förutom att njuta av skön bildkonst, beundra den enastående utsikten och äta god mat. Vill du bo i närheten av Slussen vid Katarinaberget ska du checka in på Scandic Sjöfartshotellet. Ifrån takbaren på sommaren har du en enastående utsikt över Saltsjön mot Skeppsholmen och Gamla stan.


Fotograf Ola Ericson mediabank.visitstockholm.com

Stjärnkrog eller oförglömliga doldisar

Nordiskt, asiatiskt eller italienskt. I lyx-, budget- och mellanklass. Stockholm bjuder på många av Sveriges bästa krögare och finsmakare kan njuta av kulinariska kullerbyttor på alla nivåer. På våren och sommaren sjuder gatorna av liv på uteserveringarna och myllret fortsätter långt in på småtimmarna. Det spelar ingen roll vilken stadsdel du än besöker, varje del av stan stoltserar med små krypin till fine dining. Se bara till att boka i förväg då det är mycket populärt att gå ut och äta alla dagar i veckan!

Shoppa på Stureplan eller i Mall of Scandinavia

Förutom god mat och kultur finns det gott om butiker, varuhus och gallerior att utforska, både i Stockholm City och strax utanför. På Stureplan kan du bo på Scandic Anglais med Stockholms bästa shopping och nöjesliv runt hörnet. Andra centrala hotell för dig som vill ha nära till allt är Scandic No 53  mitt på Kungsgatan, Scandic Grand Central med närhet till Centralstationen samt Scandic Klara vid Hötorget och Haymarket by Scandic.

Bor du granne med Centralstationen på Scandic Continental är det raka spåret vart du än vill åka. Med pendeltåg kommer du till populära köpcentret Mall of Scandinavia i Solna eller andra gallerior runt Stockholm på under 10 minuter.

Oavsett om du shoppat eller inte sover du gott på något av våra hotell i Stockholm under ditt weekendäventyr.