Shopping i Stockholm

Planerar du årets julshopping är utbudet och bredden i Stockholm oslagbart. Här finns något för alla smaker, stilar och plånböcker. Låt oss ge några tips inför julens shopping, guida dig genom shoppingstråken i Stockholm och berätta vilka hotell du har i närheten.

Julshoppa i Stockholm

Stockholm lyser upp i juletider! Överallt är det julstämning. Röda mattan rullas ut på Biblioteksgatan och lampor lyser upp staden. Ett måste är att gå till NK och titta på deras legendariska julskyltning, som varje år har ett nytt tema. Gå in genom portarna och låt dig begeistras av den enorma julgranen som sträcker sig över flera våningar. 

Du får heller inte missa någon av Stockholms julmarknader. Både Skansen och Gamla Stan har båda populära och välbesökta julmarknader. Shoppa genuint hantverk, korv av hög kvalitet, keramik, ylle- och skinnprodukter. Njut av varm glögg, pepparkakor eller lussebullar medan du strosar runt mellan båsen i en tidlös atmosfär.

Vill du shoppa allt på ett och samma ställe finns en rad gallerior och varuhus både i och utanför city. Vi har samlat några av våra favoriter bland galleriorna här.

Stockholms shoppingstråk

Vilken stil och vilken plånbok man har är två viktiga komponeneter när man planerar sin shoppingtrip. Vi tipsar om tre heta områden för dig beroende på vad du är ute efter för shopping:

Trendigt och vintage

Du som gillar att upptäcka mindre butiker och unika designer, eller vill botanisera i välsorterade vintagebutiker får inte missa SoFo på Södermalm i Stockholm. På Söder får du heller inte missa att strosa uppför charmiga Götgatsbacken. Vårt närmaste hotell här är Scandic Malmen, bara något kvarter från hjärtat av SoFo.

  • Hotell nära trendig shopping:

Scandic Malmen
Götgatan 49-51

Scandic Sjöfartshotellet
Katarinavägen 26

Exklusiv design

För dig som tycker om mode av kända designers och modehus i en högre prisklass rekommenderar vi Sturegallerian, Biblioteksgatan, Birger Jarlsgatan och NK. Här hittar du allt från Gucci, Louis Vuitton och Marc Jacobs till Acne, Filippa K och Hope.

Hotell nära exklusiv shopping:

Scandic Anglais
Humlegårdsgatan 23

Scandic Park
Karlavägen 43

Mycket för pengarna

 

Tycker du om att hitta moderiktiga och trendiga kläder till ett bra pris bör du söka dig till city och Drottninggatan. Här hittar du många av de stora kedjornas butiker, som Zara, Indiska, Lindex och flera HM-butiker med olika inriktning.

Hotell nära prisvärd shopping:

Grand Central by Scandic
Kungsgatan 70

Haymarket by Scandic
Hötorget 13-15

Scandic No 53
Kungsgatan 53

 

Scandic Klara
Slöjdgatan 7

 

Scandic Norra Bantorget
Wallingatan 15

 

Scandic Upplandsgatan
Upplandsgatan 4

 

Scandic Continental
Vasagatan 22