Shopping i Stockholm

Stockholm är en fantastisk shoppingstad för trendkänsliga eller för dig som är på jakt efter pålitliga klassiker i klädväg, inredning eller prylar. I stan finns ett stort utbud av second hand-butiker och butiker som värnar om hållbar shopping. Fynda gör du garanterat på helgmarknader, loppisar eller på någon av stans gallerior i city eller om du väljer att åka en liten bit utanför stan. Bra kommunikationer tar dig enkelt dit du önskar.shoppingresa till Stockholm

I Stockholm finns allt från exklusiva NK till vintage på Söder. Här tipsar vi om shoppingstråk utifrån hur du vill shoppa samt tipsar om hotell i närheten. Vill du hellre ha tak över huvudet när du shoppar kan du läsa våra bästa tips på gallerior i och kring Stockholm.

Trendigt och vintage

Du som gillar att upptäcka mindre butiker och unika designers, eller vill botanisera i välsorterade vintagebutiker får inte missa SoFo på Södermalm i Stockholm. På Söder får du heller inte missa att strosa uppför charmiga Götgatsbacken. Vårt närmaste hotell här är Scandic Malmen, bara något kvarter från hjärtat av SoFo.

Hotell nära trendig shopping:

Scandic Malmen
Götgatan 49-51

Scandic Sjöfartshotellet
Katarinavägen 26

Exklusiv design

För dig som tycker om mode av kända designers och modehus i en högre prisklass rekommenderar vi Sturegallerian, Biblioteksgatan, Birger Jarlsgatan och NK. Här hittar du allt från Gucci, Louis Vuitton och Marc Jacobs till Acne, Filippa K och Hope.

Hotell nära exklusiv shopping:

Scandic Anglais
Humlegårdsgatan 23

Scandic Park
Karlavägen 43

Mycket för pengarna

Tycker du om att hitta moderiktiga och trendiga kläder till ett bra pris bör du söka dig till city och Drottninggatan. Här hittar du många av de stora kedjornas butiker, som Zara, Lindex och flera HM-butiker med olika inriktning samt en mängd trendiga inredningsbutiker.

Hotell nära prisvärd shopping:

Scandic Grand Central
Kungsgatan 70

Haymarket by Scandic
Hötorget 13-15

Scandic No 53
Kungsgatan 53

 

Scandic Klara
Slöjdgatan 7

 

Scandic Continental
Vasagatan 22

 

Downtown Camper by Scandic
Brunkebergstorg 9