Hotell i Gamla stan

Vårt hotell i Gamla stan är mitt i Stockholms äldsta stadsdel bland vackra hus och historiska kullerstensgator. Här kan du strosa runt bland pittoreska butiker och ta en fika i något mysigt café. Gå en guidad tur eller strosa runt själv och utforska. När du behöver äta en bit mat finns restauranger runt varje hörn.

Gamla stan - ett levande museum

Till klapprande hovar från häst och vagn kan du beskåda den vackra arkitekturen eller sluta ögonen och låta fantasin flöda och känna efter hur det var att leva här för hundratals år sedan. Vad du än väljer att göra är vårt hotell i Gamla Stan ett stenkast bort från stadens charm, känsla och alla sevärdheter. 

Häpnadsväckande berättelser

Här kan du hänga med på en guidad tur och lyssna till, ibland skrämmande, berättelser som kan få även den mest modige att se sig om lite extra vid nästa hörn. Slå dig ner vid Stockholms äldsta torg, Stortorget, där Stockholms blodbad utspelades. Idag finns här mysiga caféer och restauranger som på sommaren byter skepnad till härliga uteterasser. Om vintrarna förvandlas torget till Stockholms mest gemytliga julmarknad där doften av brända mandlar och en kopp varm choklad i handen gör gott för själen.

Kliv in i dåtiden

Låt dig inspireras på Nobelmuseet av pristagarnas visioner och idéer som förändrat vår värld eller beundra nationalkatedralen Storkyrkan. Du kan också strosa runt på Riddarholmen och titta på alla palats som stoltserar här eller titta in i Riddarholmskyrkan, den enda bevarade medeltida klosterkyrkan i Stockholm.

Ta del av Gamla Stans kunglig historia

Gå ner i källarvalven under Kungliga slottet. Här hittar du Skattkammaren med riksregalierna och Livrustkammaren med kungliga rustningar och dräkter. Ta dig sen ut på yttre borggården för att se den ståtliga högvaktsavlösningen.

Som du märker är vårt hotell i Gamla Stan vid foten av en mängd historiska platser. Men vi har många andra hotell runt om i Stockholm, läs mer om hippa Södermalm, vackra Djurgården eller om du hellre vill bo norr om stan.