Hotell i Gamla stan

Vårt hotell i Gamla stan är mitt i Stockholms äldsta stadsdel bland vackra hus och historiska kullerstensgator. Här kan du strosa runt bland pittoreska butiker och ta en fika i något mysigt café. Gå en guidad tur eller strosa runt själv och utforska. När du behöver äta en bit mat finns restauranger runt varje hörn.

Boka - garanterat bäst pris

Ange ett hotell eller en destination
Ange datum
Ange datum
, , {{ serviceData.rooms.length }} Rum
Antal rum:
Flera rum kan inte bokas samtidigt med presentkort Det går inte att boka flera rum samtidigt, när du bokar en bonusnatt.
Rum {{room.index}}:
Ange barnets ålder

Om du bokar ett erbjudande eller avtalspris krävs en särskild bokningskod. Använd inga specialtecken som (.) (,) (-) (:). För bokning med koden VOF ber vi dig ringa oss 08-517 517 00.

Spara din bokningskod till nästa gång du besöker sidan, genom att klicka i rutan "Kom ihåg". Klicka inte i rutan om du använder en allmän dator, då kan obehöriga komma åt din bokningskod.

Ogiltig bokningskod
Flera rum kan inte bokas samtidigt med presentkort

Gäller för dig med förbetalda Bonus Cheques. För vissa rumstyper och hotell tillkommer ett tillägg.

Gäller medlemmar i Scandic Friends. För att boka en bonusnatt behöver du logga in med ditt medlemsnummer och lösenord.

Det går inte att boka flera rum samtidigt, när du bokar en bonusnatt.

Gamla stan - ett levande museum

Till klapprande hovar från häst och vagn kan du beskåda den vackra arkitekturen eller sluta ögonen och låta fantasin flöda och känna efter hur det var att leva här för hundratals år sedan. Vad du än väljer att göra är vårt hotell i Gamla Stan ett stenkast bort från stadens charm, känsla och alla sevärdheter. 

Häpnadsväckande berättelser

Här kan du hänga med på en guidad tur och lyssna till, ibland skrämmande, berättelser som kan få även den mest modige att se sig om lite extra vid nästa hörn. Slå dig ner vid Stockholms äldsta torg, Stortorget, där Stockholms blodbad utspelades. Idag finns här mysiga caféer och restauranger som på sommaren byter skepnad till härliga uteterasser. Om vintrarna förvandlas torget till Stockholms mest gemytliga julmarknad där doften av brända mandlar och en kopp varm choklad i handen gör gott för själen.

Kliv in i dåtiden

Låt dig inspireras på Nobelmuseet av pristagarnas visioner och idéer som förändrat vår värld eller beundra nationalkatedralen Storkyrkan. Du kan också strosa runt på Riddarholmen och titta på alla palats som stoltserar här eller titta in i Riddarholmskyrkan, den enda bevarade medeltida klosterkyrkan i Stockholm.

Ta del av Gamla Stans kunglig historia

Gå ner i källarvalven under Kungliga slottet. Här hittar du Skattkammaren med riksregalierna och Livrustkammaren med kungliga rustningar och dräkter. Ta dig sen ut på yttre borggården för att se den ståtliga högvaktsavlösningen.

Som du märker är vårt hotell i Gamla Stan vid foten av en mängd historiska platser. Men vi har många andra hotell i Stockholm som ligger bara ett stenkast ifrån. Kom och utforska!