Att göra i Malmö

Malmö erbjuder mat från världens hörn och ett stort utbud av aktiviteter och sevärdheter. Turning Torso, Ribban och deras berömda falafel är bara några exempel. Cykla är populärt och att stanna till i en av de många parkerna. Shoppa kan du göra både i gallerior och små designbutiker, ja, du hinner mycket på en weekend!

Boka hotell i Malmö1. Shopping i Malmö


Station Triangeln ligger vid Triangelns köpcentrum och har fått Kasper Salin-priset för sin arkitektur

Från Stortorget till Triangeln finns flera gågator som tillsammans bildar ett långt och sprudlande shoppingstråk. Härifrån kan du även göra en avstickare till restaurangtäta Lilla torg, dit både besökare och stadsbor har vallfärdat för öl och mat sedan torget invigdes redan på 1590-talet.

För den modeintresserade rekommenderar vi ett stopp på Stora Nygatan. Här ligger förutom vårt hotell Scandic S:t Jörgen också massor av kläd- och designbutiker, såväl svenska som internationella. Om du föredrar vintage ska du istället ta sikte på Davidhallstorg, här samsas second hand-butiker med mysiga fik och designbutiker.

På Möllevången hittar du inga klassiska affärskedjor, men desto fler unika och självständiga butiker med allt från LP-skivor till krimskrams och direktimporterad currypasta. Om du tycker det är stimmigt bland grönsakshandlarna på Möllevångstorget, kan du alltid kila bort till lilla Sankt Knuts torg och trendiga Uggla kaffebar. 

När Scandic Triangeln med sina 20 våningar tornar upp sig över gågatan behöver du inte bli orolig, här ligger nämligen också shoppinggallerian med samma namn. Förutom att shoppa i 80 olika butiker, så kan du fika eller unna dig en drink i hotellets cocktailbar.

Shoppingtips i Malmö:

 1. AB Småland (designplagg till gröna växter, hållbara produkter)
 2. Aplace (skandinaviskt mode)
 3. Rundgång Recordstore (alternativ skivbutik på Möllan)
 4. Rågers Antik & Design (liten butik till bredden full med glas och porslin)
 5. Emporia (ett av Nordens största köpcentrum)

2. Utomhusaktiviteter i Malmö

Landets folkligaste folkpark i "Parkernas stad"

Tack vare all grönska har Malmö länge kallats för Parkernas stad, men den minst gröna parken är också den allra roligaste. Mitt i Möllevången hittar du nämligen Folkets park som sannolikt är Sveriges roligaste folkpark och rymmer karuseller, klubbar, plaskdamm, pingisbord, skateboardramp och konserter. Pildammsparken har sjöar och stora gräsytor, perfekt för picknick, Daniaparken i Västra hamnen med sitt fantastiska läge, Ankarparken som är en konstgjord park med eget ekosystem, Beijers park med en rad aktiviteter, Slottsparken som är en av Malmös större ocentrala parker med fina promenadslingor och Hyllie vattenpark nedanför vattentornet. 

Åk söderut för att sola och bada

Ribersborgsstranden eller Ribban (även skämtsamt kallat Malmös Copacabana) är stans mest kända och centrala strand. Här kan du förutom att sola och bada också springa, cykla, åka inlines eller bara promenera. Under varma vår- och sommarkvällar samlas malmöborna längst havet för att sparka boll, grilla korv eller bara kika på den tjusiga solnedgången. På vinterhalvåret rekommenderar vi ett besök på det klassiska kallbadhuset. Här kan du bada bastu till skinnet svider innan du tar ett uppfriskande dopp i sundet.

3. promenera och titta på Malmö

Promenad från Ribersborgs Kallbadhus och till Turning Torso

Gångstråken längs Ribban sträcker sig hela vägen till Västra hamnen och Turning Torso, som med sina imponerande 190 meter är landets högsta hus. Solnedgångarna i denna delen av stan är oförglömliga. I stadsdelen Västra hamnen kryllar det av både trendiga och turisttäta restauranger med solvänliga uteserveringar. Om du inte redan fått nog av att bada, kan du alltid hoppa i vattnet från en av många badbryggor längst kajpromenaden. Skulle du hellre vilja se stan från en båt tipsar vi om båtsightseeing genom kanaler och under broar. Bo mitt emot kanalen gör du såklart bäst på Scandic Malmö City

4. "quiz-tur" på egen hand

Om du tyckte om tv-serien Tunna blå linjen kan du gå en spännande tur i Malmö på egen hand och upptäcka platser som var med i tv-serien. Du kan både cykla eller gå och lära dig en hel del om stan. Ladda ned kartan ifrån Malmö stad.

5. arkitektur i Malmö

 • Malmös stadsbibliotek (Centrum)
 • Apoteket Lejonet eller Teschska palatset (Stortorget)
 • S:t Petri kyrka (Gamla staden)
 • Faxeska huset (Lilla torg)
 • Centralposthuset (vid Centralstationen)
 • Scandic Kramer och Scandic Stortorget (Stortorget)

Och inte minst Station Triangeln, se bilden längst upp på sidan.

6. Kulturella aktiviteter i Malmö

Upplev kontrasterna i Malmös utbud från konserthus till partykyrka

Från västra hamnen är det bara ett par minuters promenad till storslagna Malmö Live Konserthus. Förutom hemmaplan för Malmö SymfoniOrkester rymmer jättehuset också flertalet konserter, klubbar, utställningar, föreläsningar och även ett experimentellt musikrum för barn.

Föredrar du konsertlokaler med anor har du kommit till rätt stad. På KB är det spelningar och klubb mer eller mindre varje dag. Babel kallar sig själva för Malmös partykyrka och på Moriska paviljongen är det allt från soulkvällar till punkspelningar och humorshower. I den före detta chokladfabriken Mazetti är chokladen utbytt mot kultur, och på Palladium samsas folkkärt med smalsmalt. I Malmö finns det med andra ord mycket att dansa till.

7. Aktiviteter för barn i Malmö

 • Slottsträdgården under sommaren - öppen och ekologisk trädgård
 • Malmö Museer och Science Center Malmö - här finns levande djur, föremål och installationer
 • Folkets Park - karuseller och terrarium m.m
 • Bounce Malmö - trampoliner och hinder för alla åldrar
 • Hylliebadet - kul för hela familjen, både för små och stora barn

8. Falafeltips i Malmö

Malmö som är känt för sin falafel är en sevärdhet i sig. Missa inte en äkta och kärleksfullt tillagad falafel när du är på besök i stan. Vi har listat fem av alla populära matställen:

 • Badrans Super Falafel - Regementsgatan
 • Falafel Baghdad – Annelundsgatan
 • Jalla Jalla - Möllan
 • Falafel by Youssif - Stenyxegatan
 • Falafel & Burgers - Malmö Saluhall, Gibraltargatan

9. Cafétips i Malmö

 • Noir Kaffekultur - Engelbrektsgatan
 • Lilla Kafferosteriet - Baltzarsgatan 
 • Atrium - Skvadronsgatan 
 • Café Pronto - Lilla torg
 • Kaffebaren på Möllan - Möllevångstorget

10. Ta tåget till Köpenhamn

Hälsa på grannbyn Köpenhamn

Ska du åka till byen över dagen gäller det att göra ett noga urval. I den danska huvudstaden finns det närstan hur mycket som helst att se och göra. Vraka och välj bland stans stadsdelar: Vesterbro för den trendiga, Indre byn för den shoppingsugna och Christianshavn för dig som vill ta det lugnt och uppleva lite klassiskt danskt "hygge”.

Missa inte statyerna på instgramvänliga Glyptoteket, att titta på Köpenhamn från ovan i medeltida Rundetårn eller att åka bergochdalbana på en av stans två stora nöjesfält. Ladda med lunch på Papirøn (som är till bredden full av foodtrucks), ät middag i Kødbyen, kanske till och med checka in på vårt Scandic Kodbyen, eller unna dig ett klassiskt smörrebröd i turistiga Nyhavn. Får du inte nog av Köpenhamn kan du alltid ta in på något av våra många hotell i stan. Velkommen!

Boka hotell i Malmö