Weekend i Göteborg

Hamnstaden Göteborg är den perfekta weekendstaden. Här finns storstadens hela utbud av shopping, kultur och nöjen, men med den mindre stadens fördel att det aldrig är särskilt långt att ta sig någonstans. Bara en sådan sak som att du kan ta spårvagnen till skärgården...

Boka hotell i GöteborgSHOPPA KRING AVENYN OCH NORDSTAN

Kring Avenyn (som egentligen heter Kungsportsavenyn) finns massor av bra butiker, restauranger och nattklubbar. Promenera nedför avenyn och kom till området inom Vallgraven, ett mysigt område att strosa omkring och shoppa i. 

I Nordstan kan du gömma dig för regn och snö med shopping under tak. Kungsgatan, Magasinsgatan och Victoriapassagen är också bra shoppingstråk.

Färsk fisk i feskekyrka

Här kan du köpa dagsfärska fiskar och skaldjur över disk eller äta dem noggrant tillagade på restaurang Gabriel. Med sin speciella arkitektur är byggnaden en av de stora sevärdheterna i Göteborg och helig för den som älskar fisk och skaldjur.

Stjärnkrog eller street food?

Föredrar du gourmetkrogar med stjärna i Guide Michelin eller tar du hellre något snabbt från en food truck? Här finns restauranger för alla smaker, även om fisk och skaldjur ofta är en specialitet. I Göteborg vimlar det av klubbar, caféer och andra nöjen att upptäcka, så vad väntar du på?

Fika i Haga

Följ Vasagatan fram från Avenyn för att hitta kullerstensgatorna i Haga. Smaka på den berömda Hagabullen på Café Husaren eller fika på något annat av alla mysiga caféer med hembakat och räksmörgåsar. För dig som vill shoppa finns massor av personliga små affärer och secondhand-butiker att fynda i.

Äventyr på Universeum och Liseberg

Besök Liseberg, Nordens största nöjespark, med åk- och upplevelseattraktioner för både stora och små barn året om. På Universeum science center kan du uppleva regnskog, exotiska djur, rymden och mycket annat spännande på sju våningar.

Picknick och konserter i stadens parker

På andra sidan Haga ligger Linnéområdet med Slottsskogens lummiga grönska. I parken kan man varje år njuta av konserter på musikfestivalen Way Out West. Men även hälsa på pingviner och sälar i djurparken eller ta en picknick på gräsmattan. Trevliga ställen att äta eller fika på är till exempel Café Björngårdsvillan eller Villa Belparc. 

Botaniska Trädgården bredvid Slottsskogen är en av Europas största botaniska trädgårdar. Här kan du lära dig mer om växter och njuta av årstidernas växlingar.

Behöver du vila fötterna efter all shopping och sightseeing hittar du oasen Trädgårdsföreningen ett stenkast från Avenyn.

Njut av konst, design och opera

Högst upp på Avenyn kan du beundra Carl Milles ståtliga staty av Poseidon. Är du sugen på mer besöker du Göteborgs Konstmuseum alldeles bredvid, eller kanske Röhsska Museet med design, mode och konsthantverk. GöteborgsOperan passar dig som vill uppleva opera, musikal eller dans.

Ta spårvagnen till skärgården

Lockar bad, båttur eller dans på Brännö brygga? Då ska du ta en dagstur till Göteborgs södra skärgård. Havsluften kan du njuta av året runt. Sätt dig på spårvagnen till Saltholmen och ta skärgårdsbåt till Styrsö, Brännö, Donsö eller Vrångö. Res hela vägen på samma biljett!

Boka hotell i Göteborg