Så här får du ut det bästa av hotellfrukosten

Hur maxar man den goda frukostbuffén när man bor på hotell? Ta del av våra bästa tips som garanterat gör frukosten mer njutbar.fyra tips -  få ut det bästa av frukosten på hotell

1. Ha på dig sköna kläder

Låter så självklart, men lätt att man glömmer frukostklädseln. Packa ned bekväma kläder och ett par sköna skor som du kan använda vid frukostbuffén. Ju bekvämare du är, desto mer kan du njuta flera omgångar av den goda frukosten. Kom ihåg att vara extra generös mot dig själv och välja resår med god marginal!

2. Ha rätt fokus och strategi när du väljer maten

Det är lätt att överväldigas av allt urval på frukostbuffén. Ta först ett varv med tom tallrik för att se vilka godsaker som erbjuds, innan du bestämmer dig för vad du är sugen på. Ta lite av varje och ta sedan nästa omgång med dina favoriter. Fyll på igen. Och igen. Och igen...

3. Välj sittplats med omsorg

Börja med att dra en vända i frukostmatsalen och välj det bord som passar dig bäst. Vill du sitta ensam eller i grupp? Föredrar du att sitta nära buffén så att du har nära till alla godsaker, eller är det viktigt för dig att sitta i fred? Är du en riktig kaffetunna ska du kanske sätta dig nära kaffestationen.

4. Våga knyta nya kontakter

På hotellfrukosten finns det gott om gäster som sitter ensam, speciellt om du reser på vardagar. Så varför inte ta tillfället i akt att knyta nya kontakter?  Kan leda till nya samarbeten och vänskaper. Men var noga med att känna av stämningen så att personen i fråga verkligen vill ha matsällskap.