11 tips på goda mackor

Vilken macktyp är du? Hitta din favorit bland våra förslag på makalöst goda mackor som du enkelt kan göra hemifrån för att uppnå den ultimata hotellfrukostkänslan.11 makalöst goda mackor med hotellkänsla

1. Sillamackan

Börja dagen med klassiska svenska smaker: knäckebröd, ägg och sill. Frisésallad, gräslök och tunna skivor rädisa gör den extra smarrig. 

2. Italienaren

För en härlig macka med smak av både Sverige och Italien, ta ett knaprigt knäckebröd som du lägger ett generöst lager färskost, skivade körsbärstomater och en kvist basilika på.

3. Kalkon & Dijon

Kombinationen kalkon, färskost och dijonsenap är svårslagen. En luftig fralla som grund och några groddar ovanpå för denna macka till ett måste på frukostbordet.

4. Finsmakaren

Lyxa till frukosten med söta, syrliga och mustiga smaker. Börja med rågkraft och färskost, toppa med blåbär, mögelost, honung och päron. Glöm inte valnötter för extra nötighet!

5. Brie & Marmelad

Visst har väl brie en självklar plats på frukostbordet? Det tycker vi! Så lägg ett par tjocka skivor på ett levainbröd täckt med sallad. Kröna skapelsen med hallonmarmelad och tunt skivat äpple.

6. English breakfast

En riktigt engelsk frukostklassiker i ny skrud. Lägg ett rejält lager äggröra varvat med baked beans på en skiva formfranska. Avsluta med krispig bacon och några blad persilja!

7. Köttamackan

Bacon och leverpastej på samma macka, är det möjligt? Jajamänsan! Och med inlagd gurka, krussallad och en nypa persilja får du en läcker start på dagen.

8. Laxmackan

Unna dig en smarrig lyxmacka med ett par tunna skivor kallrökt lax på ett mörkt och grovt bröd. Toppa med en klick hovmästarsås och hackad rödlök.

9. Glutenvänlig vego-macka

Mackan för alla! Välj ett glutenfritt knäckebröd och bred på "Oatly påMackan". Toppa med skivad banan och grönt äpple.

10. Fitness-mackan

Mättande, god och fräsch - vilken jackpot! Den fluffiga vetekakan går perfekt ihop med krämig keso och kokt ägg. Avsluta med några skivor gurka och rädisa.

11. Dessertmackan

Mackan för de små och för de stora som inte vill växa upp! Bred på färskost eller vispgrädde på en polarkaka. Lägg på en pannkaka och avsluta med Nutella och en handfull hallon. Mums!

Innehållet på våra frukostbufféer kan variera, därför reserverar vi oss för att alla mackförslag inte går att göra på alla hotell. Men det går alltid att göra makalösa mackor. Massor faktiskt!