Hotell nära badplatser

Vårt avlånga land lockar med sköna bad och stränder för alla smaker. Vi hjälper till att guida dig rätt bland solvarma klippor och milslånga stränder. Och inte alltför långt bort hittar du alltid ett Scandichotell.hitta rätt hotell nära bad i sommar

Packa ned badkläder i baggaget och checka ut från vardagen och in på hotell. Se våra tips på tio badplatser värt ett besök under den svenska sommaren. 

Ribersborgs kallbadhus i Malmö

Härifrån ser du solen gå ner över Danmark. Det klassiska kallbadhuset vid sunden byggdes 1898. Den nuvarande byggnaden är från 1902 då det stiliga badet återuppbyggdes efter en storm. Här finns herr- och dambad, rejäla solterasser, flera bastur, restaurang och möjlighet till spabehandlingar. 

Aspö utanför Karlskrona

Med Skärgårdsbåten från Fisktorget eller färja från Handelshamnen kommer du på 20 minuter ut till Karlskronabornas badparadis. Här kan du beundra omgivningarna, gå på restaurang eller leta upp din favoritbadklippa eller sandstrand. 

Tylösand utanför Halmstad

Här finns riktig utlandskänsla med Kalifornien-känsla när solen skiner. En strandfavorit för många med sköna sanddyner och härligt vatten att bada i. Missa inte Paradiset längst ut på udden med mindre sandstränder och klippor. 

Sigvalde träsk på Gotland

I Ethelhem ligger Gotlands djupaste insjö. Här finns en liten sandstrand som är ett utmärkt alternativ till havsbad - ;särskilt när det är lite kyligare i havet.

Stendörren utanför Nyköping

Här hittar du härliga och lugna klippbad vid Östersjön. Promenera på hängbroar mellan öar och klippor och leta up din egen favoritvik att bada i.

Björkvik på Ingarö

Ta bilen eller buss från Slussen i Stockholm allra längst ut på Ingarö - och vips är du i skärgården. Här hittar du en sandstrand för familjer med småbarn, släta klippor och vida vyer över en fantastisk fjärd.

Bomstadbaden i Karlstad

Värmlands riviera är en kilometerlång sandstrand 10 minuter från staden. Stranden är långgrund och barnvänlig och det finns möjlighet att hyra trampbåtar.

Bölesholmarna i Umeå

På ön Gröna oxen finns en rejäl sandstrand med badbrygga och lekplats. Ta ett dopp i en varm vik utmed Umeälven eller prova fiskelyckan från någon av fiskecamperna.

Bovikspadet i Skellefteå

Härligt havsbad utanför stan i en vik där du kan bada skyddad från eventulla vindar och blåst. Stranden är barnvänligt långgrund och du har stora ytor att röra dig på.

Gültzauudden i Luleå

En badoas som ligger på en udde i Luleälven med en stor sluttande gräsmatta, utescen och ett café. Badet ligger bara en kort promenad från Storgatan mitt i stan.