En storslagen hotellupplevelse

Scandic Grand Central Helsinki ger dig en unik hotellupplevelse! En lyxig och varm inredning, rum efter egen smak, en utsökt frukostbuffé och ett förstklassigt, mångsidigt serviceutbud som garanterar en njutningsfull vistelse.Njutning och en touch av lyx

Hotellrum efter din smak

Alla hotellets rum är olika, bekvämligheterna är omfattande och sängarna är stora och bekväma. Du kan till exempel välja ett rum med badkar, badrock och tofflor, med din egen bastu eller med utsikt över stad eller park.

De tidlöst eleganta rummen i den ursprungliga delen av byggnaden har nostalgiska franska fönster och breda fönstersmygar som bjuder in till att beundra utsikten. De moderna och ljusa rummen i den nya delen har fönster från golv till tak som förlänger utrymmet med utsikten över innergården och Kajsaniemiparken.

Välbefinnande, träning och avkoppling

Ta en löprunda i närliggande Kajsaniemi- och Tölöviken-området eller träna i hotellets moderna gym. Hotellets vackra yogarum med underbara yogamattor bjuder in dig till yogans värld.

Vid dagens slut kan du koppla av i hotellets fantastiska relaxavdelning. Från bastun har du direkt åtkomst till hotellets idylliska innergård, där du kan koppla av och njuta av miljön med en uppfriskande drink. Vem skulle kunna tro att vi befinner oss mitt i centrala Helsingfors?

Bar G – en mysig oas för avkoppling

Bar G, Scandic Grand Central Helsinki

En elegant cocktail, en Mini Martini eller en Lillet Spritzer? Vår hotellbar är en klassisk mötesplats där du kan ta en drink i en avkopplande atmosfär. Från baren har du åtkomst till innergårdens glasterrass, perfekt för att njuta av kvällen.

Njut av en middag i Grand-stil

Brasserie Grand, Scandic Grand Central Helsinki

Den vänliga personalen och den varma och eleganta miljön i vår restaurang bjuder in till avkoppling och fest. Klassiska smaker som inspirerats av det franska köket och uppdaterats till dagens datum, en nypa av det oväntade och en smula lyx – det är receptet på vår förstklassiga restaurangupplevelse. Du kan välja bland en mängd utsökta rätter, kanske med kaviar som pricken över i:et, för att ge ett exempel. Vad sägs om guldpudrad operakaka och calvadosglass? 

Frukosten fullbordar vistelsen

Ta dig tid vid frukostbuffén, som är särskilt smarrig på Grand Central. Redan vid dörren välkomnas du av den lockande doften av nybakat surdegsbröd. Förutom Scandics traditionella frukostdelikatesser erbjuder vi overnight oats, specialkaffe och färskpressad juice. Och vill du ha ännu fler godsaker kan du även beställa en mimosa, bubbel och varma rätter som serveras per portion, såsom Egg Royale.

Du kan njuta av frukostbuffén i mysiga Brasserie Grand eller på glas- eller utomhusterrassen. Vi kan även ordna en frukost i avskildhet på ditt eget rum!

Måltider på hotellrummet

Vad sägs om frukost på sängen eller en utsökt middag i lugn och ro på ditt hotellrum? På den omfattande roomservice-menyn hittar du läckerheter att njuta av på hotellrummet. En specialitet är staycation-menyn (beställs i förväg) för dig som vill tillbringa en trevlig kväll med gott vin, små salta och söta delikatesser och en trerättersmiddag. Menyn erbjuds i rummen superior plus, juniorsvit och mastersvit, eftersom dessa rum har bord att äta bekvämt vid. Traditionella mousserande drycker och andra dekadenta godsaker kan också arrangeras!

Hotellets förtrollande historia

VR:s administrativa byggnad och kontorsbyggnad, designade av den världsberömda Eliel Saarinen som färdigställdes 1909, omvandlades till ett magnifikt hotell i samarbete med det finska Museiverket. Saarinens byggnad, som representerar en sen art nouveau, tar dig med till internationella platser – och innergårdens glasterrass för tankarna till Paris. Du kan förundras över byggnadens ursprungliga utsökt restaurerade detaljer, renoverade möbler och belysningsarmaturer från olika årtionden överallt på hotellet – vissa är designklassiker, andra är som konstverk.

Under din vistelse kan du utforska hotellet och dess många överraskande detaljer, utrymmen och atmosfärer på en självguidad rundtur. Här hittar du en intressant och elegant kombination av klassicism och stilfull modern hotellinredning.