Shopping i Frankfurt

Allt kretsar inte kring finanssektorn i denna metropol längs Main. Även shoppingälskare blir bortskämda i Frankfurt, eftersom stadens stora utbud av butiker inte kunde blir mer varierat. Oavsett om du föredrar det klassiska komprimerat i shoppingcenter, det sofistikerade och exklusiva i designerbutiker eller det alternativa och individualistiska i små trendiga butiker: Frankfurt har något för alla.Goehtestraße Frankfurt

Om du är på jakt efter exklusiva butiker och namnkunniga designers är Goehtestraße ett måste på dagordningen för din shoppingrunda i Frankfurt. Här hittar du alla välkända butiker och även ONE Goehteplaza, ett shoppingcenter uteslutande för lyxvarumärken.

Frankfurt Zeil

Den främsta shoppinggatan i Frankfurt och förmodligen den mest välkända på ”Mainhattan”, där alla dina önskningar går i uppfyllelse: På Zeil och i det närliggande köpcentret MyZeil hittar du allt från smycken och kläder till elektronik. Längs Zeil finns dessutom många arkitektoniskt intressanta byggnader från 1600-talet och tillräckligt med sevärdheter för att de arkitektur- och historieintresserade ska kunna fylla dagens schema.

Skyline Plaza Frankfurt

Skyline Plaza i Europacentret erbjuder 170 butiker på en yta om 38 000 kvm, och här finns något för alla: Vare sig du är ute efter mode, mat eller förnödenheter. Du kan också få dina träningsbehov uppfyllda i den närliggande träningsstudion. Före detta Urban Entertainment Centre är strategiskt placerat i Frankfurt med en direkttransportlänk till KAP Europa kongresscenter och Messe Frankfurt.

Brückenstraße

På Brückenstraße, som ligger precis mittemot på andra sidan av floden Main, har många unga designer och aspirerande startup-företag öppnat butiker de senaste åren, med ett originellt utbud av produkter. Några är brokiga och färgglada, andra klassiskt chica. Brückenstraße ligger mellan några av museerna som tillhör stadens Frankfurter Museumsufer-förening och täcker in flera vackra promenadsträckor längs Mains stränder.

Schweizer Straße

Inte långt från floden Main, och bara några minuter från allmänna transportmedel, har många butiker och småaffärer slagit sig ner på Schweizer Straße. Om du älskar inredning, vackra saker och unik design får du inte missa att ta en titt här. Schweizer Straße lockar även till att hoppa över tunnelbanan och i stället utforska det vackra promenadstråket längs Tysklands mest välkända flod till fots.

Shopping i Frankfurt – utgå från Scandic

Scandic Frankfurt Museumsufer är den perfekta, centralt belägna utgångspunkten för din shoppingrunda i Frankfurt. Personalen i receptionen känner till alla de bästa shoppingställena och ser fram emot att hjälpa dig.