5 saker att göra i Frankfurt

Bankmetropolen Frankfurt blir alltmer populärt som resmål, och inte bara för affärsfolk. Staden bjuder även på många turistattraktioner och platser som gör en vistelse på Mainhattan oförglömlig. Här listar vi 5 saker du inte får missa under besöket i Frankfurt.

Boka Scandic Frankfurt Museumsufer1. Ett glas cider på Äppelwoi

Frankfurts kultförklarade stadsdel Sachsenhausen med sina smala kullerstensgränder och pittoreska hak är väl värt ett besök. Ingen utflykt till andra sidan av floden Main är komplett utan ett besök till ett pittoreskt Äppelwoi taproom (Äppelwoi är namnet som lokalinvånarna använder för sin cider), ackompanjerat av musik och lite handkäs (handost), en typisk Frankfurt-specialitet, följt av en vända i det pulserande nattlivet.

2. En båttur på Main

Ingen annan stad i Tyskland är lika fantastiskt vacker från vattnet som Frankfurt. Om du inte har fått nog av stadens vackra skyline efter en promenad över Eisernen Steg rekommenderar vi en båttur på floden Main. Perfekt om du vill se alla de viktigaste turistattraktionerna utan att spendera för mycket tid och pengar eller om du vill ha ett lyckat alternativ till de vanliga stadsrundturerna.

3. Shopping i Kleinmarkthalle

Om du flanerar genom Frankfurts Altstadt är ett besök till Kleinmarkthalle ett absolut måste. Den här historiska marknaden ligger alldeles runt hörnet från turistattraktioner som Kaiserdom St. Bartholomäus (Frankfurts katedral) och Römer, det berömda stadshuset som byggdes på 1400-talet.

Och om du fortfarande inte har provat en Frankfurterkorv med grön sås – den absoluta regionala delikatessen – är det hög tid att göra det vid något av de 150 marknadsstånden.

4. I Goethes fotspår

Goethe-tornet i Sachsenhausen, Goethe-monumentet nära Hauptwache och Goethe-universitetet. Goethes födelsestad kryllar av minnesmärken över den genialiske mästerpoeten.

Goethe-huset är så klart ett måste för alla som har en förkärlek för intressanta platser. Att besöka byggnaden där Goethe föddes och levde under tjugo år är verkligen som att resa tillbaka i tiden, tack vare museets omsorgsfulla detaljrikedom.

5. Promenera genom palmträdgården

Palmträdgården är en lugn och rofylld oas mitt i Frankfurts storstadspuls. Både på sommaren och vintern hänför denna botaniska trädgård sina besökare med en enorm variation av biotoper och exotiska växter. Palmträdgården är även väl värd en utflykt med hela familjen, tack vare de imponerande lekplatserna och andra roliga aktiviteter.

Den perfekta utgångspunkten för saker att göra i Frankfurt

Frankfurt är en stad med mycket att upptäcka och göra. Och Scandic Frankfurt Museumsufer är perfekt för alla som önskar koppla av i en bekväm miljö. Det här hotellet, med sin eleganta design, trivsamma skandinaviska känsla och makalösa utsikt över stadens skyline, är något alldeles speciellt!

Boka Scandic Frankfurt Museumsufer