Frankfurt skyline – Välkommen till Mainhattan

För världsmedborgaren är att resa och upptäcka nya platser en livsfilosofi. Den som känner sig hemma på Manhattan kommer säkerligen att känna likadant på Mainhattan. Frankfurts skyline har mycket att erbjuda och är en bra utgångspunkt för en händelserik dag i Frankfurts innerstad. Här är en sammanfattning av de spännande sevärdheterna och aktiviteterna kring Frankfurts skyline.Utsiktsplattformar

UtkiksplattformenMaintornet är 200 meter hög. Här ligger hela Frankfurt vid dina fötter, och utsikten är makalös. Även om Commerzbank-tornet inte alltid är öppet för allmänheten, kan gäster gå på gratis rundturer​ i sällskap av arkitekter. De avslutas på skyskrapans panoramaplattform med en fantastisk utsikt över Frankfurts skyline.

Konstutställningar

Besökare kan även titta på konst inne i de ca 30 skyskraporna. I Art Foyer på Deutsche Zentralbank möts besökare av en samtida fotokonstsamling med över 7 500 verk. Deutsche Bank Frankfurt visar även upp cirka 1 800 verk på papper och fotografier från hela världen i sina två torn. Det ena fokuserar på konst från Asien, Stillahavsområdet, Amerika, sydvästra Asien och Afrika, medan det andra visar verk från Tyskland och Europa. I Main Towers foajé visas med jämna mellanrum konstinstallationer med arkitektur som huvudtema.

Skyline Plaza

Den som har fått nog av skyskrapornas svindlande höjder kan njuta av en shoppingtur på Skyline Plaza. Mitt i Europaviertel finns ett flertal butiker och företag samt ett takcafé med bar där du kan koppla av och njuta av utsikten över staden. Alla som är intresserande av shopping i den här metropolen vid Rein och Main kommer att ha nytta av våra shoppingtips i Frankfurt.

Messe Frankfurt (Frankfurt handelsmässa)

10 minuter med bil och 20 minuter till fots från Scandic Frankfurt Museumsufer och centralstationen ligger Frankfurter Messe och mässtornet. Här anordnas internationella event och handelsmässor året om, vilket placerar staden på världskartan och gör det till ett händelsernas centrum.

En oförglömlig vistelse

Njut av den imponerande utsikten över stadens skyline när du vaknar på morgonen eller somnar på kvällen i våra superior best view-rum och mastersviter på Scandic Frankfurt Museumsufer. Här finns alla tänkbara bekvämligheter för att du ska få en oförglömlig vistelse i Frankfurt.