Frankfurt med barn

Den som ser finansmetropolen Frankfurt am Main uteslutande som ett affärscentrum riskerar att missa de många platserna som finns att se långt bortom börsen och bankerna. Frankfurt är perfekt för familjeresor med barn, eftersom det finns så mycket att upptäcka för både unga och gamla. Läs våra tips och förslag för en familjevänlig vistelse.Waldspielpark Goetheturm – en lekpark inbäddad i skogen

En upplevelse som inte bara är för barn: Den här parken, som anlades 1931 av skogsvårdsmyndigheten, har inte bara en plaskdamm där barnen kan svalka sig, utan även ett 43 m högt torn som är uppkallat efter Goethe och vid klart väder erbjuder en fantastisk utsikt över Frankfurts skyline, stadens gröna bälte och hela Rhein/Main-området. En annan av parkens höjdpunkter är labyrinten. Parken ligger strax intill Sachsenhäuser Landwehrweg.

En familjeutflykt i djurens värld – Frankfurt zoo

I hjärtat av den här staden vid floden Main finns en grön idyll för hela familjen bland höghusen. Med över fem hundra djurarter, en enorm lekpark för barn och ett varierat evenemangsprogram för vuxna, erbjuder Frankfurt zoo gott om möjligheter för en familjedag på landet – mitt i staden. Bara 3 km från Scandics hotell. 

Frankfurts lekland HalliGalli

Skoj, lek, fart och äventyr – allt på samma plats: Leklandet för barn har en mängd olika aktiviteter för varje åldersgrupp. Här hittar alla sina favoriter – från trampoliner och bollhav till bordsfotboll och biljardbord. Tack vare läget i det berömda shoppingcentret MyZeil är det enkelt att ta sig till leklandet med kollektivtrafiken. Du kan ta dig från hotellet till leklandet till fots genom att gå 1,8 km till Zeil 106.

MainMärchenschiff – Mains sagoskepp

På MainMärchenschiff kan barn lyssna på alla de välkända sagorna och få utlopp för sin kreativitet under sagostunden genom att delta i de många interaktiva aktiviteterna. Och föräldrarna blir inte bortglömda, eftersom skeppets besättning även berättar sagor för vuxna. Ca 3 km från hotellet.

Lära från experiment: Experimenta vetenskapscenter Frankfurt

För barn känns vetenskapen ofta avlägsen och svår att förstå sig på. Experimenta vetenskapscenter gör allt de kan för att motarbeta den känslan. Med ett antal olika interaktiva stationer och experiment ger den här ständigt föränderliga utställningen barn en liten men betydelsefull inblick i vetenskapens och teknikens fantastiska värld. Centret ligger på Hamburger Allee 22, väldigt nära Scandic Frankfurt Museumsufer.

Frankfurt med barn – några tips från Scandic

Från Scandic Frankfurt Museumsufer har du en perfekt, centralt belägen utgångspunkt för din upptäcktsfärd genom Frankfurt. Vår personal i receptionen känner till alla de bästa platserna för barn och ser fram emot att hjälpa till.