Shopping i Berlin

Berlin är inte bara känt för sitt rika kulturutbud och världsomtalade nattliv. Den tyska huvudstaden är även ett mecka för shoppingälskare. Från små, trendiga butiker till stora shoppingcenter – vi guidar dig till de bästa shoppingkvarteren i Berlin.

Boka - garanterat bäst pris

Ange ett hotell eller en destination
Ange datum
Ange datum
, , {{ serviceData.rooms.length }} Rum
Antal rum:
Flera rum kan inte bokas samtidigt med presentkort Det går inte att boka flera rum samtidigt, när du bokar en bonusnatt.
Rum {{room.index}}:
Ange barnets ålder

Om du bokar ett erbjudande eller avtalspris krävs en särskild bokningskod. Använd inga specialtecken som (.) (,) (-) (:). För bokning med koden VOF ber vi dig ringa oss 08-517 517 00.

Spara din bokningskod till nästa gång du besöker sidan, genom att klicka i rutan "Kom ihåg". Klicka inte i rutan om du använder en allmän dator, då kan obehöriga komma åt din bokningskod.

Ogiltig bokningskod
Flera rum kan inte bokas samtidigt med presentkort

Gäller för dig med förbetalda Bonus Cheques. För vissa rumstyper och hotell tillkommer ett tillägg.

Gäller medlemmar i Scandic Friends. För att boka en bonusnatt behöver du logga in med ditt medlemsnummer och lösenord.

Det går inte att boka flera rum samtidigt, när du bokar en bonusnatt.

Berlins olika centrum

Berlin har, till skillnad från de flesta andra tyska städer, flera centrum. Det kan delvis förklaras av historiska skäl, och den 28 år långa uppdelningen mellan öst och väst. En annan faktor är huvudstadens storlek och den nödvändiga infrastrukturen. För att undvika flaskhalsar och stora folkmassor på samma plats spred man ut metropolens invånare, vilket ledde till att olika centrum bildades.

Shopping i Berlin – vad finns var?

Shopping i City West
Runt Kurfürstendamm, i det så kallade City West, hittar besökare före detta Västberlins gamla centrum. Det här området har fått ett uppsving de senaste åren. Hippa butiker har öppnat vid sidan om lyxvarumärken för att möta en yngre publik. Längs gatorna Ku’damm och Tauentzien hittar du det stora och världsberömda köpcentret KaDeWe, nya Bikini Haus, dyra lyxvarumärken, sportkläder, klassiska modebutiker och inte minst, ett av stadens landmärken för shopping – det imponerande Europa-Center.


Shopping i den östra delen av Berlin
Shoppingområdet i den östra delen sträcker sig från Alexanderplatz via Friedrichstraße till Potsdamer Platz. Här finns något för alla smaker och plånböcker. Det största utbudet av butiker finns i Alexa på Alexanderplatz. Den som har ett öga för det exklusiva måste ta en promenad längs Friedrichstraße. Quartier 206 är inte bara ett arkitektonisk ögongodis, utan erbjuder även en förstklassig shoppingupplevelse för den köpsugna. Det finns även många ställen att fynda på runt Potsdamer Platz. Potsdamer Platz Arkaden och Mall of Berlin är särskilt populära bland shoppingsugna turister.

Scandic hotell: De bästa shoppingcentren inom gångavstånd

Från våra två hotell i Berlin, Scandic Berlin Kurfürstendamm och Scandic Berlin Potsdamer Platz, kan du enkelt ge dig ut på en shoppingtur till fots, och efter en lång dag av shopping kan du sträcka ut dig i din bekväma säng eller koppla av i gym- och bastuavdelningen. Fördelar med att bo hos oss: