Europamästerskapen i friidrott 2018

Den 7–12 augusti går Europamästerskapen i friidrott 2018 av stapeln i Berlin. Under perioden kommer staden att förvandlas till en enorm idrottsarena, och tusentals besökare från hela världen kommer att kanta gatorna. Läs om var du hittar evenemangen, de största parkerna och de bästa träningsområdena här.Europamästerskapen i friidrott 2018 arrangeras av Berlin

Årets sporthändelse 2018 utspelar sig i Berlin – Europamästerskapen i friidrott kommer att gå av stapeln i Tysklands huvudstad under sex dagar. Europas friidrottsstjärnor kommer att slåss om medaljer i hopp-, kast- och löpgrenar.

Exakt var kommer Europamästerskapen i friidrott att äga rum?

Evenemangets mittpunkt och huvudarena kommer att vara Berlins Olympiastadion i Charlottenburg. Här kan åskådare se grenar som kulstötning, diskus, spjutkastning, höjdhopp, längdhopp, släggkastning och stavhopp. Det är inte bara stadions utsida som gör den till en av Berlins turistattraktioner. Även insidan är väl värd ett besök. Den imponerande stenbyggnaden har den senaste tekniken och en fantastisk atmosfär, samt kapacitet för nästan 75 000 åskådare. Upplev försöksheat, kvalomgångar, semifinaler och finaler i en av Tysklands mest monumentala idrottsarenor. Biljetter är redan under försäljning.

Sidoevenemang under Europamästerskapen i friidrott 2018

Under 2018 kommer vägarna runt den gröna parken Tiergarten att stängas av till förmån för långdistanslöpare. För alla som vill ta en paus från storstadspulsen eller jogga i frisk luft under de varma sommarmånaderna är det här den rätta platsen.
Vattensporter kommer troligen att utövas på floden Havel i västra Berlin, som har många långa vattensträckor för ändamålet.
Friluftsaktiviteter kommer att äga rum i Gleisdreiecks idrottspark nära Potsdamer Platz. Här finns alla möjliga sorters utrustning för sportintresserade, från skatebanor och studsmattor till barr och pull-up-stänger.
Till och med den före detta flygplatsen Tempelhof finns att tillgå, med massvis av plats för besökare som vill sporta.

Scandic-hotell nära Europamästerskapen i friidrotts evenemang

För enkel åtkomst till Europamästerskapen i friidrotts evenemang rekommenderar vi våra hotell i Berlin.

Scandic Berlin Kurfürstendamm

Från vårt hotell i Charlottenburg kan du ta dig till Olympiastadion på cirka 20 minuter med tunnelbana eller bil. Tiergarten-parken är inom gångavstånd.

Scandic Berlin Potsdamer Platz

Vårt hotell med centralt läge på Potsdamer Platz ligger på promenadavstånd från Gleisdreieck och Tiergarten park. Du kan även ta dig till Tempelhof på 30 minuter med tunnelbana.

 

Alltid på Scandic:

  • Stor frukostbuffé med många ekologiska och rättvisemärkta produkter
  • Fri tillgång till modernt gym och bastu
  • Fritt wifi
  • Lånecyklar i receptionen utan kostnad