Gröna Oslo

Oavsett om din prioritet är att resa så miljövänligt som möjligt, bli inspirerad av djärva lösningar på miljöutmaningar eller om du bara älskar att vara utomhus, så finns det många anledningar att besöka gröna OsloInspiration för en miljövänlig Osloresa

Oslo är fullt av människor och företag som med idealism, entusiasm och kreativitet jobbar för en bättre (stads)miljö: från urbana bondgårdar och restauranger som serverar ekologisk mat till stadsplanerare med fokus på miljövänliga lösningar. Tillsammans har de satt Oslo på kartan som ett hållbart resmål, och Oslo är Europas miljöhuvudstad 2019.

På Scandics hotell har omsorgen om miljön högsta prioritet. Med matrestappen ”Too Good To Go” har vi hjälpt till att rädda över 100 000 portioner av mat om blivit över från 65 hotell runt om i landet. Det motsvara 200 ton koldioxidutsläpp. Scandic var en av de första hotellkedjorna som började rädda överskottsmat med ”Too Good To Go”, och vi är en av verksamheterna med flest utförsäljningsställen i Norge. Sedan 2016 har vi delat ut smarriga lådor med överskottsmat från våra frukost- och lunchbufféer, som kan köpas till reducerat pris via appen och hämtas upp när vi stänger.

Vi serverar dricksvatten direkt från kranen. Det kyls, kolsyras och filtreras på ett sätt som bevarar de värdefulla mineralerna och salterna.

Varje kopp kaffe som vi serverar i Sverige, Norge, Danmark och Finland är ekologisk och antingen Fair trade- eller UTZ-certifierad. När du dricker en kopp kaffe på Scandic bidrar du till ett bättre liv för kaffeodlarna och deras familjer.