Höst i Oslo

Höst-Oslo har mängder av sevärdheter och attraktioner att bjuda på, oavsett om du håller till i stan, vid fjorden eller i den omgivande landsbygden. Våra tips för höstsemestern passar både soliga och regniga dagar.

Oslo för foodies

Hitta gömda pärlor värda en omväg i en stad som är på god väg att utvecklas till en matdestination. I den här huvudstaden finns mat i alla prisklasser, från alla världens hörn. 

Ät dig jorden runt på Oslo Street Food

Oslo Street Food kan du prova gatumat och fusionskök från hela världen, serverade i ett före detta offentligt badhus, Torggata Bad, som sträcker sig över 1 800 kvm. Här hittar du allt från indisk, grekisk och filippinsk till japansk och peruansk mat.

Torggata 16, 0187 Oslo

Mathallen – ett mecka för matälskare

Scandic Vulkans  närmsta granne är Mathallen, där du hittar över 30 olika butiker, caféer, restauranger och barer. Här ligger fokus på hög kvalitet, med det bästa av norsk och internationell mat.

Vulkan 5, 0178 Oslo

Maaemo – världens nordligaste trestjärniga Michelinrestaurang

Ett förstklassigt internationellt matställe, och den enda restaurangen i Norge som har tilldelats tre stjärnor i Michelinguiden. Maaemo utlovar en sällsam och kompromisslös matupplevelse. 

Schweigaards gate, 15b, 0191 Oslo

Se det bästa av norsk och skandinavisk design

Utforska norsk och skandinavisk design, oavsett om du vill shoppa eller bara hämta inspiration.

Skogen Design

En inredningsbutik i Gamle Oslo med ett spännande utbud av vintagedesign och möbler, främst från mitten av 1900-talet. Skogen Design erbjuder även norska souvenirer och presentartiklar från samma period.

Schweigaards gate 94, 0656 Oslo

Fuglen Vintage Boutique

En vintagedesignbutik utöver det vanliga, längst ner på Pilestredet. Fuglen är en cafébar på dagen, en cocktailbar på kvällen och en butik under hela öppettiden. Allt du ser är till salu: stolar, bord, porslin och prydnader.

Universitetsgata 2, 0164 Oslo

Pur Norsk

Helnorsk designbutik där alla produkter har en koppling till Norge – idé, design eller tillverkning. Pur Norsk säljer allt från moderna designobjekt och personliga föremål till originella rariteter och barnsaker.

Industrigata 36, 0357 Oslo

När regnet öser ner

Kaffeprovning på Tim Wendelboe

Tim Wendelboe är redan väletablerat som kafferosteri och espressobar i Oslo, och målet är att bli en av de bästa i världen på kaffe. Oliver Strand från New York Times Magazine beskriver att kaffebaren ”har atmosfären hos ett lokalt café, men drivs som en Michelinrestaurang”.

Grüners gate 1, 0552 Oslo

Flyt iväg på en bastuflotta

Senhösten har gjort sitt intåg, dagarna blir kortare och nätterna längre. Kylan kommer krypande och vi håller oss inne. Men allt är inte bara mörkt och dystert den här årstiden. Tvärtom! Nu finns alla möjligheter att njuta av värme. Under de senaste åren har det nämligen öppnat ett stort utbud av bastur i Oslo. 

Delta i bastuevent med upp till 100 personer på SALT.

Hyr din egen, flytande vedeldade bastu från KOK.

Astrup Fearnley Museet

Astrup Fearnley-samlingen är en av norra Europas viktigaste samlingar av modern och samtida konst. Dessutom visar museet tillfälliga utställningar med framstående samtida konstnärer. Astrup Fearnley-museets samling fokuserar på enskilda banbrytande verk, snarare än hela epoker och rörelser.

Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

The Well

Nordens största och lyxigaste spa och hälsocenter sträcker sig över 10 500 kvm och erbjuder 11 pooler samt 15 bastur och ångbad. The Well sammanför olika länders traditioner med bland annat vattenfall, ett japanskt badhus med onsen, en orientalisk hamam, rhassoul, utomhuspool, bastu och bubbelbad samt en restaurang med en stor uteservering och flera barer. De många basturna och badfaciliteterna har olika temperaturer och fuktighetsnivåer som ger olika upplevelser och effekt.

Kongeveien 65, 1412 Sofiemyr