Zero Waste Ale

Nu tar vi nästa steg i kampen mot matsvinnet genom att brygga öl på överblivet bröd från våra frukostar. Tillsammans med Spendrups Bryggerier lanserar vi Zero Waste Ale - en miljövänligare öl.Öl bryggd på bröd

Zero Waste Ale är den första ölen som vi lanserar tillsammans med Spendrups Bryggerier. Att ölen bryggs på överblivet bröd från våra hotellfrukostar gör inte bara ölen smakrik utan bidrar också till minskat matsvinn.

Bröd är en av de vanligaste matvaror som vi svenskar dagligen kastar i våra soptunnor. Genom att brygga öl på vårt överblivna frukostbröd garanterar vi att brödet inte bakades i onödan. Av 80 kg bröd kan vi brygga 1500 flaskor Zero Waste Ale – på ett helt år har vi möjlighet att rädda cirka 6 600 överblivna brödskivor från att hamna i soptunnan. 

Zero Waste Ale är ett av flera hållbarhetsinitiativ med mat och dryck i fokus. Vi har bland annat lanserat klimatsmarta sommardrinkar och vi var den första hotellkedjan i Europa som lanserade den 100% växtbaserade Beyond Burger.

Zero Waste Ale finns just nu i begränsad upplaga på utvalda hotell: