Zero Waste Ale
Nu tar vi nästa steg i kampen mot matsvinnet genom att brygga öl på överblivet bröd från våra frukostar. Tillsammans med Spendrups Bryggerier lanserar vi Zero Waste Ale - en miljövänligare öl.
Öl bryggd på bröd
Zero Waste Ale är den första ölen som vi lanserar tillsammans med Spendrups Bryggerier. Att ölen bryggs på överblivet bröd från våra hotellfrukostar gör inte bara ölen smakrik utan bidrar också till minskat matsvinn.
Bröd är en av de vanligaste matvaror som vi svenskar dagligen kastar i våra soptunnor. Genom att brygga öl på vårt överblivna frukostbröd garanterar vi att brödet inte bakades i onödan. Av 80 kg bröd kan vi brygga 1500 flaskor Zero Waste Ale – på ett helt år har vi möjlighet att rädda cirka 6 600 överblivna brödskivor från att hamna i soptunnan.
Zero Waste Ale är ett av flera hållbarhetsinitiativ med mat och dryck i fokus. Vi har bland annat lanserat klimatsmarta sommardrinkar och vi var den första hotellkedjan i Europa som lanserade den 100% växtbaserade Beyond Burger.
Zero Waste Ale finns just nu i begränsad upplaga på utvalda hotell:
6 tips för att minska ditt matsvinn
1. Planera dina maträtter för hela veckan.
2. Fota din kyl och frys innan du ska handla för att inte köpa sådant du redan har.
3. Titta, lukta och smaka alltid – maten är oftast ätbar trots att bäst före datumet är passerat.
4. Ta tillvara på hela råvaran.
5. Se till att kyl och frys är inställda på rätt temperatur – det kan var avgörande för hållbarheten.
6. Frys in dina rester – gör det till en sport att slänga så lite som möjligt.