Greenlicious Burger

Greenlicious Burger är vår nya växtbaserade burgare gjord på svenska ärtor, odlad av lokala bönder och 100 % supergod.Ärtig nyhet på menyn!

Med den svenska ärtan kan du njuta av en burgare som smakar precis som du vill att den ska smaka. Den är fulladdad med protein och noga utvalda kryddor som sätter god smak på burgaren. Odlad av svenska bönder och älskad av en ny generation burgarfantaster.

  • Ärta från svenska bönder
  • 100% växtbaserad
  • Rik på protein


Vår nya favoritburgare serveras med picklad rödlök, chimichurrimajonnäs, krispsallad och vegansk ost. I menyn ingår pommes frites och dip.

Var kan jag äta burgaren?

Du kan beställa in vår goda burgare på 76 av våra 90 svenska hotell. Här hittar du alla våra svenska hotell. Undantagna hotell är Scandic No. 53, Scandic Upplandsgatan, Scandic Kista, Scandic Skärholmen, Scandic St. Jörgen, Scandic Gamla Stan, Scandic Borlänge, Scandic Norra Bantorget, Scandic No 25, Scandic Portalen, Scandic Malmö City, Scandic Sortorget, Scandic Kramer och Scandic CH. 

Scandic ♥ ärtan

Svenska bönor och ärtor är något av det mest klimatsmarta vi kan äta. Ärta finns och odlas redan i stor omfattning i det svenska jordbruket och steget till att nu mer och mer använda detta som vegetabiliskt protein av grön mat är därför inte så stort. Ärtan binder dessutom kväve från luften i jorden och förbättrar därmed jordens näring på ett naturligt och effektivt sätt.

Att satsa på vegetariska rätter och på så sätt mer klimatvänliga alternativ på restaurangmenyn är en del i vår satsning för att öka växtbaserad mat på menyn till 60% fram till 2025.

Därför känns det extra kul att lansera denna goda burgare från GoGreen baserad på svenska ärtor då vi båda har samma kärlek för hållbarhet. 

GoGreen är en del av Lantmännenkoncernen som ägs av cirka 19 000 svenska bönder.