Steel Cut Oats med ananas och kokos

Låt en bit av Karibien dansa in på frukostbordet! Den ljuvliga kolatoppingen med en gnutta sälta och tuggmotståndet från de skurna havregrynen gör det här till en oemotståndlig kombo. Servera som efterrätt eller i lyxiga småportioner till helgfrukosten.

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 1/2 dl Steel Cut Oats
  • 2 dl kokosdryck
  • 1/2 dl kokos 

Topping

  • 1 dl ananas, skuren i bitar
  • 1/2 dl rostad kokos
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (kokad i 2-3 timmar, nedkyld och blandad med flingsalt alternativt färdig dulce de leche blandad med flingsalt)

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser.
  2. Fördela i portionsskålar, låt svälla över natten
  3. Koka burken med kondenserad mjölk i 2-3 timmar, se till så att burken är täckt med vatten hela tiden. Låt den svalna helt innan den öppnas.
  4. Toppa med kokos, ananas och en rejäl sked salt karamell.

Mer gröt!

Gröt kan varieras i det oändliga med olika gryn, nya kombinationer och läckra toppings.