Mannagröt med kvarggrädde och hallon
Gudar och änglar måste varit inblandade i den här skapelsen. Len och gräddig, lite lagom söt och dessutom vacker att se på. Har någon en dålig morgon är det här ett säkert botemedel.
Ingredienser (4 portioner)
- 1 3/4 dl mannagryn
- 6 1/2 dl havredryck
- 2 1/2 dl hallon och blåbär
- 1 3/4 dl havregryn
- 1/2 dl socker
- 3/4 tsk salt
- 1/2 dl grädde
- 1/2 dl kvarg
- Skal från en liten citron
- Florsocker för pudring
Gör så här
- Koka upp havredryck, socker, salt och bär.
- Tillsätt mannagryn och låt koka under svag värme i ca 4 minuter.
- Tillsätt havregrynen och låt koka ytterligare ca 2 minuter.
- Vispa grädde och kvarg var för sig, blanda dessa tillsammans med det rivna skalet från citronen.
- Servera gröten varm eller kall med pudrat florsocker.
Mer gröt!
Gröt kan varieras i det oändliga med olika gryn, nya kombinationer och läckra toppings.