Mannagröt med kvarggrädde och hallon

Gudar och änglar måste varit inblandade i den här skapelsen. Len och gräddig, lite lagom söt och dessutom vacker att se på. Har någon en dålig morgon är det här ett säkert botemedel.

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 3/4 dl mannagryn
  • 6 1/2 dl havredryck
  • 2 1/2 dl hallon och blåbär
  • 1 3/4 dl havregryn
  • 1/2 dl socker
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl kvarg 
  • Skal från en liten citron
  • Florsocker för pudring

Gör så här

  1. Koka upp havredryck, socker, salt och bär. 
  2. Tillsätt mannagryn och låt koka under svag värme i ca 4 minuter. 
  3. Tillsätt havregrynen och låt koka ytterligare ca 2 minuter. 
  4. Vispa grädde och kvarg var för sig, blanda dessa tillsammans med det rivna skalet från citronen.
  5. Servera gröten varm eller kall med pudrat florsocker.

Mer gröt!

Gröt kan varieras i det oändliga med olika gryn, nya kombinationer och läckra toppings.