Klassisk risgrynsgröt med kanelstång

Gröt kan varieras till tusen. Men under julen tullar man inte på traditionerna hur som helst. Här är en klassisk julgröt, som tomten velat ha den sedan hundra år.

Ingredienser (6 portioner)

  • 2 1/2 dl rundkornigt ris
  • 5 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 8 dl mjölk
  • 1-2 kanelstänger
  • ev 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Blanda ris, vatten, smör och salt i en stor tjockbottnad kastrull. Låt koka på svag värme ca 10 min.
  2. Tillsätt mjölk och kanelstång. Låt gröten koka på mycket svag värme i 30-40 min.
  3. Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock. Smaksätt eventuellt med socker.
  4. Servera med mjölk och kanel.

Mer gröt!

Gröt kan varieras i det oändliga med olika gryn, nya kombinationer och läckra toppings.