Havregrynsgröt à la äppelkaka

Lyft havregröten till nya höjder. Lite kanelrostade havregryn och hemgjord äppelkompott är allt som behövs.



Ingredienser (4 portioner)

  • 4 1/2 dl havregryn
  • 4 dl vatten 
  • 1 1/2 dl mjölk 

Kompott

  • 2 dl äpple, tärnade
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl Vatten

Topping

  • 1 1/4 dl havregryn 
  • Kanel
  • Smör 

Gör så här

  1. Koka äpplen, socker och vatten till en kompott. 
  2. Rosta 1 1/4 dl havregryn i lite smör tills de är gyllene, krydda med kanel.
  3. Koka 1 1/2 dl havregryn, vatten och mjölk till önskvärd konsistens. 
  4. Servera med äppelkompott och havreflingor

Mer gröt!

Gröt kan varieras i det oändliga med olika gryn, nya kombinationer och läckra toppings.