Grahamsgröt med hallon och banan

Har du provat att blanda graham med havre? Om inte är det dags nu. I det här receptet får dessutom både hallon och banan hänga med vid kokningen. Bon apetit!

Ingredienser (4 portioner)

  • 8 dl havredryck
  • 2 dl grahamsgryn
  • 4 3/4 dl havregryn
  • 1 1/2 dl hallon
  • 1 dl banan, skivad
  • 1 msk honung 
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Koka upp havredryck, honung samt salt tillsammans med hallon och banan (spara lite frukt till garnering). 
  2. Tillsätt grahamsgrynen och låt koka under svag värme i 5 minuter. 
  3. Tillsätt havregrynen och låt koka ytterligare 2 minuter. 
  4. Servera med hallon och banan.

Mer gröt!

Gröt kan varieras i det oändliga med olika gryn, nya kombinationer och läckra toppings.