Karin och Jennie checkar ut

Karin Bastin och Jennie Hammar checkar ut från vardagspusslet i Hollywood och checkar in på Scandic. Den sköna duon är skaparna bakom succépodcasten Veckans bläcka! Vi har filmat deras vardag och följt deras diskussioner om vänskapsrelationer, mat och hälsa.

veckans bläcka livepodd på Scandic

Den 4 mars 2017 gör Karin och Jennie scendebut på Haymarket by Scandic i Stockholm med inspelning av Veckans Bläcka livepodd inför en utsåld publik.

Karin och Jennie checkar in på Haymarket

I den tredje filmen med Karin och Jennie, besöker de vårt pampiga hotell Haymarket by Scandic, som ligger i det anrika PUB-huset vid Hötorget i Stockholm. Här kliver de rakt in i 20-talets optimism och elegans. Följ med när vår favoritduo testar de senaste träningstrenderna samt piffar och preppar med dessertbuffé inför ett träningspass à la Karin.

Se hela filmen där du även greppar den populära hälsogrejen Shape House.

Karin och Jennie checkar in på Grand Central

Nu har det blivit dags igen! Följ med när Karin och Jennie tar in på livsstilshotellet Grand Central by Scandic, ett stenkast från Stockholms centralstation. I detta avsnitt får vi höra deras diskussion om vänskapsrelationer - det kanske viktigaste man har i livet. Hur träffar man nya vänner? Dejtingsajter för nya kompisrelationer? Vi får också höra om Karins hårkatastrof och faran med att bo med ett vilddjur.

Se hela filmen om vänskapssnacket som leder till många goda skratt.

Karin och Jennie checkar in på Scandic Continental

Vilka är de senaste vego-trenderna? Är det värt att prova "meat in a bowl" och vilka dieter ska du undvika? Jennie och Karin reder ut begreppen i den första filmen i vår serie med den populära podduon. Du får även följa med när Jennie provar yoga för första gången på hotellets härliga soldäck med utsikt över takåsarna och Riddarfjärden. 

Här kan du se filmen från deras vistelse på nya Scandic Continental mitt i Stockholm city.
 

Om livet i Los Angeles och hur man checkar ut med stil

I Veckans bläcka! kan du lyssna på när Karin och Jennie pratar om allt från träning och hälsa till vardagslivet med familjerna. Vi har träffat dem för att få veta mer om bästa sättet att checka ut.

Vad är det bästa med LA?

Karin: Vädret! Och vardags-LA, den relaxade och trevliga inställningen bland människorna i staden. Du har också närhet till mycket.

Jennie: Jag håller med, det är blandningen av allt. Natur, storstad, hav och strand. Och alla olika kulturer. Det finns så oändligt mycket att upptäcka i den här stan.

Vad är en ultimat utcheckning?

Karin: Vi har gjort flera resor tillsammans och det är underbart. En del av själva utcheckningen när man bor i LA och ska åka någonstans är själva resan dit. Senast var vi i Santa Barbara ihop med vår kompis Issa. Vi samlas hemma hos någon, dricker kaffe och äter frukost och sedan in i bilen. Det spelas härlig musik, vi dryftar det senaste – det är här stämningen sätts. Sedan kommer vi fram och checkar in. Tänk vuxen-pyjamas-party-känsla.

Jennie: Efter en lunch vid poolen loungar vi – snackar, kollar i tidningar och bara myser och har det trevligt. På kvällen har vi bokat bord på en härlig restaurang inne i den lilla staden. Vi äter middag och babblar vidare. Dagen efter börjar vi med en långfrukost i buffén och en prommis på stranden. Vi tar verkligen tillvara på tiden. Vanligtvis delar vi rum också, så vi pratar ju tills någon stupar.

Att checka ut en stund är enligt Karin och Jennie det bästa man kan göra för sig själv och för sin partner eller familj. Man kommer ju tillbaka som en härligare person.