Karin och Jennie checkar ut

Karin Bastin och Jennie Hammar checkar ut från vardagspusslet i Hollywood och in på Scandic. Vi har följt deras vardag och diskussioner om vänskapsrelationer, mat och hälsa.

Julklappstips till henne och honom

Snart vankas det julafton och klapputdelning. Om du tillhör skaran som inte hunnit köpa alla julklappar ännu så kan du här ta del av Karin och Jennies bästa julklappstips. De tipsar om allt från parfym och salsa-lektioner till pyjamas och verktyg. 

Till henne

 • Parfym - en klassiker som alltid funkar. Har du svårt att välja själv be om hjälp i parfymdisken. Byredos 1996 är  en favorit just nu. Diptyques Do Son är också en klassiker.
 • Pyjamas - att få en fin mysig pyjamas ger en härlig känsla. Allt från en lyxig silkesvariant från Frame till en mysig bomullsmodell från H&M funkar.
 • Hotellnatt - funkar alltid. Att få en utcheckning i gåva kan man inte annat än bli glad över.
 • Ett spabesök - det är något man alltid behöver, men aldrig unnar sig själv.
 • Ett smycke - ett enkelt halsband eller ett par örhängen. Minnesvärda saker är alltid uppskattade presenter. Stekpannor och strumpor, not so much.

Till honom

 • En härlig bok - senaste boken av John Le Carré "Spionernas arv" är fantastisk.
 • Grooming-grejer - vi lever i ett modernt samhälle. Män ska också vara välkammade och lukta gott.
 • Prenumeration på en tidning är ofta uppskattat - Teknikens värld, Populär historia etc.
 • Salsa-lektioner eller valfri dans - kan uppfattas som en ironisk present, men tänk vilka dansanta lördagskvällar det skulle kunna bli.
 • Verktyg och här funkar det med vilket verktyg som helst. Men en motorsåg är nog det som kanske glädjer mest.
 • Apple AirPods - teknik är aldrig nåt som slår fel. 

Om livet i HOLLYWOOD & hur DU checkar ut med stil

I den populära podcasten "Veckans bläcka!" får vi varje vecka lyssna på när Karin Bastin och Jennie Hammar pratar om allt från träning och hälsa, kändisspaningar till vardagslivet med barn, hundar och familjerna. Vi på Scandic är stolta över att samarbeta med den färgstarka duon som vi låtit testa våra hotell, koncept och gästupplevelser. 

Två snabba frågor

Vi har har frågat Karin och Jennie om bästa om bästa sättet att checka ut från vardagspusslet.

Vad är det bästa med LA?

Karin: Vädret! Och vardags-LA, den relaxade och trevliga inställningen bland människorna i staden. Du har också närhet till mycket.

Jennie: Jag håller med, det är blandningen av allt. Natur, storstad, hav och strand. Och alla olika kulturer. Det finns så oändligt mycket att upptäcka i den här stan.

Vad är en ultimat utcheckning?

Karin: Vi har gjort flera resor tillsammans och det är underbart. En del av själva utcheckningen när man bor i LA och ska åka någonstans är själva resan dit. Senast var vi i Santa Barbara ihop med vår kompis Issa. Vi samlas hemma hos någon, dricker kaffe och äter frukost och sedan in i bilen. Det spelas härlig musik, vi dryftar det senaste – det är här stämningen sätts. Sedan kommer vi fram och checkar in. Tänk vuxen-pyjamas-party-känsla.

Jennie: Efter en lunch vid poolen loungar vi – snackar, kollar i tidningar och bara myser och har det trevligt. På kvällen har vi bokat bord på en härlig restaurang inne i den lilla staden. Vi äter middag och babblar vidare. Dagen efter börjar vi med en långfrukost i buffén och en prommis på stranden. Vi tar verkligen tillvara på tiden. Vanligtvis delar vi rum också, så vi pratar ju tills någon stupar.

Att checka ut en stund är enligt Karin och Jennie det bästa man kan göra för sig själv och för sin partner eller familj. Man kommer ju tillbaka som en härligare person.