Nu blir våra möten ännu tryggare

På Scandic har vi alltid varit noga med säkerheten. Därför har vi under pågående pandemi genomfört en hel rad med omfattande åtgärder. Så att både du och dina mötesdeltagare kan fortsätta med att känna er säkra och trygga hos oss.

Boka ett möte

Ogiltigt antal
Detaljer
Kontaktperson måste fyllas i
E-post måste fyllas i Ogiltig e-postadress
Telefon måste fyllas i Ogiltigt telefonnummer
Ogiltigt format

Vi kommer att behandla dina personliga uppgifter på ett legitimt sätt enligt GDPR

Vad är egentligen skillnaden mellan en ”allmän sammankomst” och en konferens? Enligt Regeringens beslut är det sedan i slutet av november 2020 förbud mot allmänna sammankomster med fler än 8 personer. Detta gör dig kanske tveksam om du verkligen kan hålla en konferens hos oss. Vi förklarar här och de åtgärder vi har tagit.

 • En allmän sammankomst är tydligt definierad i lag, och avser exempelvis en demonstration, föreläsning, samling för religionsutövning, en teater, konsert eller en biografföreställning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den.
 • Ett hotell omfattas istället av de trängselregler som Folkhälsomyndigheten beslutat om. Det betyder att vi följer Folkhälsomyndighetens direktiv att hålla avstånd till varandra och följer rutiner för att undvika trängsel och köbildning, t ex runt barer och bufféer.

Är det okej att arrangera möten och konferenser för fler än 8 personer på Scandic?

Ja. Vi kan ta emot grupper större än 50 personer för möten och konferenser så länge de är stängda för allmänheten. Den regeln är oförändrad sedan 29 mars 2020. Exempelvis får ett företag ha ett möte för sina 70, 150 eller 300 anställda om hänsyn tas till de grundläggande rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och Regeringen (se nedan).

Sedan den 20 november 2020 är det också tillåtet att tillhandahålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i våra lokaler på upp till 300 personer, givet att varje deltagare anvisas en sittplats med minst en meters avstånd till andra deltagare samt att det även i övrigt skapas förutsättningar för deltagarna att hålla det avståndet till varandra vid sammankomsten eller tillställningen.

Naturligtvis gäller fortfarande rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och Regeringen att tänka på social distans, tvätta händerna och att stanna hemma om man är sjuk. Det är varje företags ansvar att själva göra en riskbedömning. På Folkmyndighetens webbsida kan du besvara frågor och göra en enkel riskbedömning.

Utöver våra egna förstärka rutiner och åtgärder följer våra hotell myndigheternas och Visitas riktlinjer för minskad smittspridning av covid-19.

Det här gör vi för att ditt möte ska bli så säkert som möjligt

Inför mötet

 • Vi planerar dagen i detalj för att undvika onödig trängsel.
 • Vi använder hela anläggningen och sprider ut alla möten så gott det bara går.
 • Mötesrummen städas från golv till tak, och samtliga ytor desinficeras noga.
 • Alla bord och stolar placeras på behörigt avstånd, enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Under mötet

 • När mötet börjar informerar vi gärna om våra nya rutiner, och hur du och dina gäster kan minimera risken ytterligare.
 • När ni tar paus passar vi på att vädra rummet ordentligt, och desinficera alla ytor på nytt.
 • Alla småsaker som anteckningsblock och pennor plockas bort, men säg bara till om du behöver låna något.
 • Handdesinfektion finns alltid tillgängligt.
 • På ställen där det i vanliga fall kan bli lite trångt, har vi ordnat med markeringar så att det blir enkelt att hålla avstånd sinsemellan.
 • Vid konferenser serveras fika i mötesrummet alternativt på buffé. Lunch erbjuds i form av buffé eller som tallriksservering enligt önskemål.

Vid övernattning

 • Efter mötet kan du och dina gäster njuta av våra sköna sängar precis som vanligt.
 • För att vara på den säkra sidan, så städar vi rummen extra noga och desinficerar samtliga ytor.
 • För att minimera riskerna ytterligare, så går vi aldrig in i hotellrummen i onödan. Om du vill att vi ska komma förbi och städa, så behöver du säga till i receptionen senast klockan 23.00 kvällen innan.