Julmarknader i Berlin

Berlin – staden med oändliga möjligheter. Älskar du den här huvudstaden på sommaren lär du inte bli besviken på vintern. När det gäller julmarknader visar sig Berlin från sin mest mångsidiga och festliga sida. Det finns närmare hundra julmarknader i staden: här presenterar vi sju av de bästa.Luciajulmarknad – en touch av Skandinavien

Den här julmarknadens namne, ”Lucia“, kommer från Skandinavien och betyder ”ljusbringare”. Hon bringar inte bara ljus till det här hörnet av Berlin, utan även värme och julstämning till innergårdarna i Berlins historiska område Kulturbrauerei i Prenzlauer Berg. Julmarknaden är baserad på skandinaviska traditioner och här hittar du alla möjliga delikatesser och hantverk. Vi rekommenderar särskilt den berömda glöggen, ett skandinaviskt glödgat vin som är gjort av rött vin och korn eller vodka samt kryddor såsom kanel, kardemumma eller ingefära, som serveras med russin och skalade mandlar. Missa inte heller chansen att prova den bisarra jackvärmaren eller bastun! Självklart finns det även gott om underhållning för barn, med ett riddarslott och skandinavisk musik. Marknaden är öppen från slutet av november till strax före jul.

Julmarknad på Charlottenburgs slott

Än en gång kommer Charlottenburgs slott i år att utgöra en vacker kuliss till vad som kanske är Berlins mest majestätiska julmarknad. Den imponerande ljussättningen av slottsbyggnaden är en njutning för ögat både för unga och gamla. För barn finns ett område med karuseller i gammaldags stil, perfekt för att roa de små! Och för matälskarna i sällskapet finns en vinteröppen uteservering. Den här magiska marknaden är öppen från slutet av november och fram till jul.

Winterwelt Potsdamer Platz

Den här vintervärlden längs Alten Potsdamer Straße öppnar återigen sina dörrar – bara ett stenkast från vårt Scandic-hotell vid Potsdamer Platz. Den sportigaste av alla julmarknader lockar särskilt familjer och ungdomar med sin legendariska kälkbacke och isbana med curling. Självklart kompletteras de sportiga attraktionerna av en mängd olika stånd som säljer traditionella godsaker och souvenirer. Det är alltid väl värt att titta förbi! Den här marknaden är också öppen från slutet av november och fram till jul.

Alt-Rixdorfer julmarknad

Neukölln – julmarknaden på torget Richardplatz sprider en alldeles speciell julstämning tack vare sina fotogenlampor och vackert dekorerade träd. Här erbjuds en färgglad blandning av kärleksfullt tillverkade hantverksföremål och hemgjorda delikatesser den andra helgen i advent. Andra intressanta inslag är vagnutställningen och den gamla bysmedjan, där smederna demonstrerar sina färdigheter.

Julrodeo

Julrodeon är en inomhusjulmarknad som skiljer sig från mängden. De tre första helgerna i advent öppnar Berlins före detta första isfabrik, Kühlhaus Berlin, sina dörrar för designer-julrodeon. På fem våningar presenteras ett sofistikerat utbud av konst, mode, smycken och gatumat av konstnärer och kreativa talanger. Det här unika alternativet till en klassisk julmarknad är det perfekta stället för att leta efter originella julklappar, eftersom alla möjliga ovanliga och unika föremål säljs här. Även soundtracket är annorlunda här, med flera olika Berlin-dj:s som spelar elektronisk musik.

Gendarmen julmarknad

Vid jul förvandlas ett av Berlins vackraste torg till en liten tältstad av ljus. På torget Gendarmenmarkt hittar du en blandning av ovanliga maträtter vid sidan om konst och kultur, allt ackompanjerat av ett omfattande scenprogram med bland annat dansakrobater, körer och clowner. Det finns även ett socialt tänk här. En del av inträdet (1,00 EUR) går till sociala och kulturella ändamål. Gendarmen julmarknad är öppen från slutet av november och fram till nyår.

Japansk julmarknad

Lilla Japan i Berlin. Den andra veckan i advent bjuder arenan i Berlin-Treptow in besökare till en japansk julmarknad. Här erbjuds ett varierat program av traditionell japansk mat, modern konst och hantverk, keramik och mode. Det går också att ta del av fantastisk underhållning som dans, brottningsuppvisningar och japanska dj:s.

Varmt välkommen till våra Scandic-hotell i Berlin!

Vintern kan ta på krafterna, speciellt när du har promenerat runt på Berlins många underbara julmarknader. Våra två hotell i Berlin, Scandic Berlin Kurfürstendamm och Scandic Berlin Potsdamer Platz, är perfekta att koppla av på efter en lång dag ute på stan. Ladda batterierna och kryp ner i en av våra sköna ramsängar, eller få upp värmen med en varm dryck i baren. Om du verkligen vill få upp ångan kan du njuta en stund i hotellets bastu.