Berlin med barn

Berlin är alltid värt ett besök. Oavsett om du reser som singel, par eller barnfamilj har Berlin något för alla. För de yngsta besökarna bjuder den här huvudstaden på många färgglada, äventyrliga och spännande aktiviteter. Vidga dina barns vyer samtidigt som du själv får se stadens vackraste sevärdheter.Barn älskar Berlins zoo

Bredvid parken Tiergarten ligger den underbara zoologiska trädgården, där du kan se allt från alpackor till dvärgflodhästar. Zoot erbjuder guidade turer för familjer, såsom tipspromenader för barn, sommarlovsturer och födelsedagskalas. Du kan hälsa på hos djuren 365 dagar om året.

Lär dig om vetenskap genom lek – Tysklands tekniska museum


© Clemens Kirchner
Locka fram ett leende hos små mekare, uppfinnarjockar och hantverkare på tekniska museet. Här kan barn lära sig om flyg-, båt- och rymdresornas historia och om hur teknik fungerar. På helger (även söndagar) finns det många gratis rundturer och workshops för barn.

Res tillbaka i tiden – Naturkundemuseum

För ungefär 150 miljoner år sedan vandrade dinosaurer på jorden. På Naturkundemuseum i Berlin kan barn och föräldrar gå på jakt efter spår av de stora vidundren. Museet erbjuder rundturer för barn och barnkalas med dinosaurietema. Museet är öppet även på söndagar.

Sporta eller slappa i Park am Gleisdreieck


När det är vackert väder är ett besök till Park am Gleisdreieck ett måste. Aktiva barn kommer att älska lekparken, basketplanen, skateparken, fotbollsplanen och bordtennisborden. Föräldrar kan koppla av och sola i det gröna gräset.

Lego Discovery – låt kreativa idéer komma till liv

Barn får utlopp för kreativitet och idéer på interaktiva Legoland Discovery Centre Berlin. Vid Potsdamer Platz kan små byggexperter stiga in i en färggrann värld av legobitar. Från måndag till fredag mellan 10.00 och 17.30 kan familjer följa med på en spännande resa här.

De bästa lekplatserna för barn

För att barn verkligen ska kunna leka loss behöver de bra lekplatser. Berlin har otaliga lekplatser där barn kan roa sig med många olika aktiviteter, allt från gungor till klätterställningar. Här är vår topp 3-lista

  • Dschungel-Spielplatz i Steglitz: ziplines, hängbroar, trädkojor och klätterstenar – behöver vi säga mer? Det är inte bara barnen som har roligt här!
  • Lekplatser i Volkspark Friedrichshain: Barn kan välja mellan tre lekplatser mitt i stadens hippaste stadsdel. Vi kan varmt rekommendera Indianerdorf vid Café Schönbrunn.
  • Lekplatser vid Seggeluchbecken: I Berlins nordligaste del, i Märkisches Viertel, kan barn njuta av lek i dess renaste form. De kan göra av med all sin överskottsenergi bland studsmattor, klätterrep och trähus.

Scandic – perfekta familjehotell

Att upptäcka Berlin med barn är inte bara kul – du kan också upptäcka den här livliga staden på nytt genom barnens ögon. Från våra Berlinhotell Scandic Berlin Potsdamer Platz och Scandic Berlin Kurfürstendamm tar du dig snabbt till våra rekommenderade attraktioner och sevärdheter, eftersom alla ligger alldeles i närheten. Det är det perfekta läget för kortare vistelser. Vi garanterar att dina småttingar kommer att somna med ett leende på läpparna i våra standard plus-familjerum med väggsängar. Och kom ihåg att barn under 15 år bor gratis på Scandic!