Smultronställen utanför Stockholm

Sommaren bjuder på många tillfällen att “carpa diem”. Så packa resväskan, ta med dig familjen och styr kosan mot huvudstaden. Men stanna till strax utanför citykärnan, för här hittar du nämligen de bästa smultronställena när Stockholmarna själva får välja!Våra bästa tips i sommar

Alltid när du bor på Scandic:

  • Barn under 15 år bor utan kostnad i en vuxens sällskap
  • Barn under 15 år äter frukost utan extra kostnad
  • Alla barn får en välkomstpresent vid incheckningen
  • Barnmeny eller en halv portion från den ordinarie à la carte menyn till halva priset

Shopping och badplatser i Skärholmen

Förutom all shopping som Kungens Kurva har att erbjuda med Ikea, Heron City, biografer och shoppingcentret SKHLM så hittar du även fina smultronställen där du kan bada. Låna en Scandiccykel eller ta en promenad genom ett hav av hundkex ner till badplatsen i Johannesdal. Här badar du i Mälaren med utsikt över till Kungshatt.

Här bor du bäst:


Aspuddsparken och minigolf med pizza


Den nybyggda Aspuddsparken är Hägerstens egna mini-Skansen. Men helt gratis! Här klappar du getter, grisar och kaniner, leker i den roliga lekplatsen, hoppar studsmatta och svalkar upprymda barn i den stora plaskdammen. Parken erbjuder även grillplatser och stora grönområden där du kan slänga ut en picknickfilt. Intill parken hittar du en fin minigolfbana med pizzaservering.

Här bor du bäst:


Roliga parklekar och sköna bad i Hägersten

Parkleken Kristallen har en stor lekplats med en plaskdamm och ligger på gångavstånd från vårt familjevänliga Scandic Talk. Här finns också chans att hälsa på kaniner och höns. Vid Långsjön hittar du ett 50-talsstockholm i miniatyr i form av en lekplats precis intill badet. Här finns även en kombinerad gräs- och sandstrand med plats för lek och volleyboll.

Här bor du bäst:


Prunkande trädgårdar och tid för glass

På lekparken i Kristineberg hittar du svindlande rutchkanor, läskiga klätterställningar och lagom höga myror att balansera på. Avsluta besöket med att grilla på Fredshällsklipporna eller ta ett svalkande dopp vid Hornsbergs Strand. Ett annat fint alternativ är att ta 7:ans spårvagn från Alvik genom Äppelvikens trädgårdar mot Ålstens torg och njuta av en glass på Gelato Scarfo, en av Stockholms bästa glassbarer med egengjord glass på svenska råvaror. Ta en promenad tillbaka till hotellet förbi Per Albin-husen och kvällsbada vid Ålstensängen innan ni går hem till hotellet längs den vackra strandpromenaden.

Här bor du bäst:


Taxinge Slott i Nykvarn

Taxinge slott är känd för sin enorma kakbuffé. Runt slottet, som ligger fint intill vattnet, finns också härliga promenadstråk för hela familjen med blomstrande ängar och spännande dolda kanongluggar.

Här bor du bäst:


Slottsträdgården Ulriksdal med trädgårdscafé

Besök det vackra slottet Ulriksdal. Vandra runt i omgivningarna och njut av stillheten och lugnet som slottet och dess vackra trädgårdar inger. Slå er ned en stund i slottets trädgårdscafé med en kaffe eller en sval dryck och en god kaka. Svensk sommar när den är som allra bäst!

Här bor du bäst:


Lida friluftsområde

I Lida friluftsområde hittar du både lugnet och äventyret. Här kan du koppla av i skogen eller på världshuset med utsikt över sjön Getaren. För dig som vill skapa puls besöker du motionsspåret, höghöjdsbanan, glider fram på mountainbike på cykelstigar eller testar vattensporterna electrosurf och vattenskidor. 

Här bor du bäst:


Bögs gård vid Järvafältet i Sollentuna

Bögs gård ligger vid huvudentrén till naturreservatet Östra Järvafältet. Det här är en visningsgård där det bor grisar, getter, kalvar och hästar, höns och tupp. Vid gården finns också några gamla lantraser som fjällko och roslagsfår. Efter friluftsäventyret kan hela familjen ta sig en skön bastu och dopp i hotellets pool på Scandic Star Sollentuna.

Här bor du bäst:


Vikingagården Gunnes Gård i Upplands Väsby

Det här är friluftsmuseumet för dig som vill få en känsla över hur det var att leva på den gamla vikingatiden. Under sommaren får barn i alla åldrar testa på sommarslöjd och djurvårdarkurs.

Här bor du bäst:


Äventyr i skogen och besök på Stockholms största bibliotek

I Kista Centrum hittar ni ett av Stockholms största bibliotek – dessutom med en stor och rolig barnzon där man förutom att läsa böcker även kan pyssla och rita. Häng här en regnig dag, ligg i puffar och säckar och ha högläsning tills ni storknar. För den som sedan vill röra på sig rekommenderar vi en tur till Urviksskogen som är en riktig pärla. Här finns motionsspår för alla smaker: 2,5 km, 5 km, 10 km och 15 km extreme.

Här bor du bäst:


Frisbeegolf i Hjulsta

En kort tunnelbane- bil- eller cykelfärd bort till Hjulsta hittar ni en 18-håls frisbeegolfbana. Nybörjare eller proffs spelar ingen roll, här har alla lika kul och frisbees finns att hyra för den som inte sitter på ett eget lager av platta putters.

Här bor du bäst: