Julmarknader i Stockholm

Det vilar något tidlöst över att gå på julmarknad. Att strosa mellan båsen och återfå barndomens förtjusning över handgjorda tomtar och se lampor tändas vartefter mörkret börjar lägga sig. Här tipsar vi om några av Stockholms bästa julmarknader.

ingen jul utan julmarknad!

Långholmens julmarknad

För första gången anordnas julmarknad i gamla fängelset på Långholmen. Här hittar du inredning, juldekorationer, blommor och godsaker. Det pågår även aktiviteter såsom "träffa tomten", tipspromenad, guidad visning, med mera. Något gott att dricka och äta hittar du i caféet. 
När? 2 december
Läs mer här

Hotell när Långholmen: 

Scandic Malmen
Götgatan 49-51

Scandic Sjöfartshotellet
Katarinavägen 26

Hovstallet

Mer än en julmarknad: Här kan du få se kungens hästar samt få en guidad visning av de kungliga vagnarna som används vid bland annat stadsbesök. I smedjan står en smed och tillverkar produkter av hög kvalitet. På julmarknaden kan du botanisera bland en stor variation av olika hantverk. Du hittar även en matbod med alla möjliga delikatesser. 
När? Första Adventshelgen
Läs mer här

Hotell nära Hovstallet: 

Scandic Anglais
Humlegårdsgatan 23

Scandic Park
Karlavägen 43

Skansen

 

Kan detta vara julmarknadernas Rolls Royce? I den gemytliga atmosfär som vilar över Skansen är det en fröjd att upptäcka vad de cirka 80 båsen har att erbjuda. Dessutom kan du handla i stadskvarteren och verkstäderna samt ta del av andra aktiviteter såsom julpyssel, dans kring granen och sägner i juletid. 
När?  25 - 26 november, 2 - 3, 9 - 10 och 16 - 17 december 
Läs mer här

Hotell nära Skansen:

Scandic Hasselbacken
Hazeliusbacken 20 (intill Skansen)

Scandic Sjöfartshotellet
Katarinavägen 26 (Du kan ta Djurgårdsfärjan till Skansen)

Zeta

Zeta är en handelsträdgård i Segeltorp utanför Stockholm där man inte kan bli annat än inspirerad. På deras julmarknad hittar du förutom växter inför julen även konsthantverk, fårskinn, mössor, vantar, ekologiska ostar, praliner med mera. 
När? 25 - 26 november 
Läs mer här 

Hotell nära Zeta: 

Scandic Kungens Kurva
Ekgårdsvägen 2

Scandic Prince Philip
Oxholmsgränd 2

Gamla Stan

Gamla Stans vackra byggnader är den perfekta fonden till en julmarknad. På Stortorget hittar du runt 40 bodar som säljer allt från smide och keramik till karameller och julkorv. 
När? Alla dagar 2 - 23 dec
Läs mer här

Hotell nära Gamla Stans julmarknad:

Scandic Gamla stan
Lilla Nygatan 25

Scandic Sjöfartshotellet
Katarinavägen 26