Julmarknader i Stockholm

Det vilar något tidlöst över att gå på julmarknad. Att strosa mellan båsen och återfå barndomens förtjusning över handgjorda tomtar och se lampor tändas vartefter mörkret börjar lägga sig. Här tipsar vi om några av Stockholms bästa julmarknader, från innerstan till långt utanför.

ingen jul utan julmarknad

Långholmens julmarknad

Mysig julmarknad i gamla fängelset på Långholmen. Här hittar du inredning, juldekorationer, blommor och godsaker. Det pågår även aktiviteter för både stora och små. Något gott att dricka och äta hittar du i caféet. 
När? 30 november - 1 december, kl. 10- 16

Hovstallet

Mer än en julmarknad: Här kan du få se kungens hästar samt få en guidad visning av de kungliga vagnarna som används vid bland annat stadsbesök. I smedjan står en smed och tillverkar produkter av hög kvalitet. På julmarknaden kan du botanisera bland en stor variation av olika hantverk. Du hittar även en matbod med alla möjliga delikatesser. 
När? 28 november - 1 december, torsdag kl. 15-20, fredag kl. 11-18, lördar kl. 10-18, söndag kl. 10-17

Skansen

Kan detta vara julmarknadernas Rolls Royce? I den gemytliga atmosfär som vilar över Skansen är det en fröjd att upptäcka vad de cirka 80 båsen har att erbjuda. Dessutom kan du handla i stadskvarteren och verkstäderna samt ta del av andra aktiviteter såsom julpyssel, dans kring granen och sägner i juletid. 
När? Varje helg från 30 november till 14 december, kl. 10- 16.

Zetas

Zetas är en handelsträdgård i Segeltorp utanför Stockholm där man inte kan bli annat än inspirerad. På deras julmarknad hittar du förutom växter inför julen även konsthantverk, fårskinn, mössor, vantar, ekologiska ostar, praliner med mera. 
När? 23-24 november, kl 10-16

Gamla Stan

Gamla Stans vackra byggnader är den perfekta fonden till en julmarknad. På Stortorget hittar du runt 40 bodar som säljer allt från smide och keramik till karameller och julkorv. 
När? Alla dagar 23 november - 23 december, kl. 11- 18.

Stockholms schysstaste julmarknad, ABF-huset, Sveavägen 41

Ett alternativ och komplement till den traditionella julhandeln. En julmarknad mitt i stan med rättviseprodukter från hela världen med viljan att upplysa, skapa glädje och leda till eftertanke.
När? 30 november - 1 december, kl. 10- 16

Steninge Slott, Märsta


I Stenladan hittar du Sveriges största inomhusjulmarknad på hela 1 500 kvm, så du slipper frysa. Här finner du hantverkare, shopping och restaurang. 
När? Varje dag 16 november - 23 december, måndag - fredag: 11-18, lördag - söndag: 10-17

Skokloster

Utöver julmarknad runt borggården med mathantverk, pepparkakshus och halmslöjd kan du besöka slottscaféet eller gå på en slottsvisning.
När? 30 november - 1 december kl.11-16

Taxinge slott, Nykvarn

Här hittar du 130 stycken av Sveriges bästa hantverkare. Utöver slöjd och hantverk är en paus med fika ett måste. Det är inte för inte det kallas för kakslottet, Sveriges största kakbord där allt är hemlagat så klart!
När? 14-17 och 21- 24 november, torsdagar kl.11-18, fredag - lördag kl. 10-18, söndag kl. 10-17

Torekällberget, Södertälje

Här får du uppleva julen i småstaden på 1800-talet. Besök torghandeln med karusell, jultomte, julstök, Glima dränglekar, trolleri, sagoläsning med mera. Missa inte Luciatåget på andra advent.
När? Söndagar 1 och 8 december, kl. 11 - 16.