Skidorter för längd- och utförsåkning

I Finland finns en mängd olika skidorter för längd- och utförsåkning. Många av våra hotell ligger nära de bästa skidorterna. Få en oförglömlig vintersemester med sköna sängar och hotellfrukost.Norra Finland

Ruka, Kuusamo

Ruka är en av Finlands mest mångsidiga skidorter. Här kan du åka utför och längdskidor, vandra med snöskor och köra snöskoter. Det finns även en mängd andra roliga vinteraktiviteter. Med varierade backar och ett omfattande liftnätverk blir det garanterat en rolig skidsemester.

Ounasvaara, Rovaniemi

Ounasvaara Ski Resort ligger inte långt från Rovaniemi centrum. Ounasvaara erbjuder ett brett utbud av längdskidspår och backar för åkare på alla nivåer. Ounasvaara är en av Finlands mest snösäkra skidorter.

Rovaniemi erbjuder även många andra vinteraktiviteter.

Centrala Finland

Laajis, Jyväskylä

Laajis ligger bara 4 kilometer från Jyväskylä centrum. Laajis har 12 skidbackar och tre snöparker. De lätta backarna i barnområdet är lämpliga för barnfamiljer. Efter en lång dag på skidorna kan du koppla av i den tropiska värmen på vårt spa på Scandic Laajavuori.

Tahko, Kuopio

Bild: Mostphotos.com

Tahko Ski Resort är lättillgänglig, endast 40 minuters bilresa från Kuopio. Tahko har backar i gott skick, och här får du garanterat en rolig skidsemester. I Tahko finns även ett 13 meter högt utkikstorn där du kan beundra utsikten i alla riktningar.

Koli, Joensuu

Koli har en lång skidsäsong och 80 kilometer av längdskidspår. Koli har även Finlands längsta spår med belysning (25 km). Koli ligger mindre än en timmes bilresa från Joensuu.

Södra Finland

Messilä, Lahti

I Messilä kan du utforska tio olika backar och upp till 70 kilometer av skidspår. Messilä har ett bra läge med bara tio minuters bilresa från Lahti. 

Kalpalinna, Tavastehus

Kalpalinna skidanläggning i Turenki ligger cirka 20 minuters bilresa från Tavastehus. Kombinera rolig utförsåkning med en skön spavistelse när du bor på Scandic Aulanko spahotell. I Kalpalinna finns sju backar för skidåkare på alla nivåer.

Mielakka, Kouvola

Mielakka är en skidort i hjärtat av Kouvola, bara 3 kilometer från stadens centrum. Skidbackarna passar skidåkare på alla nivåer. I Mielakka hittar du det mest omfattande nätverket av skidspår i Kouvola.