Saker att göra i Ruka

Ruka är en av Finlands största skidorter men omgivningarna erbjuder också ett stort utbud av aktiviteter året runt. Här finns det saker att göra som garanterar ett spännande äventyr.

Boka hotell i Rukaspännande Aktiviter i ruka

Cykelleder för mountainbike

Den totala längden på cykellederna runt Kuusamo är drygt 60 mil, och av dessa är 50 mil markerade rutter. Rutten Ruka Valtavaara (utan Karhunkierros-biten) och Salmilampi/Valkeisenvaara-rutten, samt även underhållsrutterna och lederna i den kuperade terrängen, kan också användas av mountainbike-åkare, även om de inte är officiellt markerade som mountainbike-rutter.

Forsränning och paddling

De stora vattendragen i och runt Kuusamo erbjuder ett fantastiskt nätverk för forsränning och paddling men även mer avkopplade roddaktiviteter.

Frisbeegolf

Ruka DiscGolfPark är en 18-hålsbana som håller officiell tävlingsstandard. De stora höjdskillnaderna på denna skidort gör spelet till en härlig utmaning.

Golf

18-hålsbanan Kuusamo Golf erbjuder en härlig upplevelse! Kuusamo Golf ligger ungefär 20 minuter’ med bil från Scandic Rukahovi, i närheten av Kuusamos stadskärna. Du kan köpa greenfee i vår hotellreception.

Utflykt i bergen på fyrhjuling

Hyr en fyrhjuling och njut av det fantastiska landskapet i bergen runt Kuusamo. 

Björnsafari

Möt björnen, skogens konung, vargar eller järvar på nära håll. På Kuusamos rovdjurscentrum kan du se rovdjuren som lever i Finland samt björnungarna som föds på våren.

Vinteraktiviteter

Mycket snö på vintern och ett varierande landskap skapar idealiska förutsättningar för en vintersemester i Kuusamo. Ruka-regionen har blivit ett paradis för dem som gillar fritidsaktiviteter utomhus. Här kan du bland annat:

  • åka längdskidor bland snötäckta granar och tallar
  • testa utförsåkning till svindlande vyer
  • åka skoter eller hundsläde
  • gå på tur och tillbringa natten i en koja.

Längdskidor

Det närmaste skidspåret börjar precis intill Scandic Rukahovi. Spåren inkluderar Ruka-leden på 9 km, Saarua-leden med 11 km belysta spår samt Vuosseli-leden på 11 km. 

Utförsåkning

Backarna i Rukakeskus ligger precis i närheten av Scandic Rukahovi. Anläggningens skiduthyrning erbjuder alla typer av utrustningar för utövning av vintersporter.

Slädåkning

Prova på slädåkning i östra Ruka, i den nedre delen av Vuosseli Lastenmaa samt även i Mastorinteet och i Ruka by, i närheten av Kaltiolampi. Du kan hyra en släde på hotellet Scandic Rukahovi.

Boka hotell i Ruka