Helsingfors för barn

Det finns massor att göra i Helsingfors, även för de små i familjen. Det är enkelt att ta sig runt till fots, på cykel eller med lokaltrafiken.

Nöjen för hela familjen

Helsingfors museer har verkligen tänkt på barnen, och det finns barnföreställningar året runt på stadens olika teatrar. De många lekplatserna inomhus och utomhus håller de yngre i rörelse hela dagen.

Barnens sommar

Visit Helsinki/Aku Pöllänen & scandichotels.com

Helsingfors är fullt av saker att göra på sommaren. De många möjligheterna att hitta på aktiviteter garanterar dagar fulla av äventyr för hela familjen. Hela familjen kommer att älska åkattraktionerna på Linnanmäki, de vilda äventyrsparkerna och Suomenlinnas historia och museer. Soliga sommardagar fullbordas med en tur till stranden Hietaranta i Helsingfors.

In i djurens värld


Korkeasaari Zoo och SEA LIFE akvarium är populära utflyktsmål att besöka med barnen hela året om. Naturhistoriska museet, som har särskilda program för barn, erbjuder också en förtrollande upplevelse.

Om du får slut på saker att göra i Helsingfors

Från Helsingfors kan du enkelt ta dig till det finska vetenskapscentret Heureka, Finlands naturcentrum Haltia och Serena vattenpark i Espoo.

Lekfulla hotell i huvudstadsområdet

Ett tips! Om du lockas av stadslivet rekommenderar vi våra hotell i Helsingfors centrum. Om du kör bil kan du parkera utan kostnad och bo bekvämt med bra transport- och kommunikationsmöjligheter inom nära räckhåll på våra hotell i Espoo och Järvenpää.