Saker att göra i Köpenhamn

Planerar du att besöka Köpenhamn? Toppen! Vi har gjort en lista över sju saker att göra som gör din vistelse till något alldeles extra. Dolda pärlor och upplevelser som du normalt inte ser i guideböcker eller längs turiststråken.

Boka hotell i Köpenhamn7 saker att göra i Köpenhamn

Se och upplev som lokalinvånarna i den pulserande staden Köpenhamn. Korad till världens bästa stad att besöka under 2019 av Lonely Planet. 

1. Kapten på din egen picknickbåt

Med GoBoat kan du hyra en egen solcellsdriven picknickbåt och utforska Köpenhamns mysiga kanaler med familjen eller vänner. Ta med din egen picknick eller beställ en i förväg. Båten är utrustad med ett bord i mitten, som gjort för en minnesvärd upplevelse med familj eller vänner.

2. Underjordiska konstutställningar

Av saker man kan göra i Köpenhamn är det här något alldeles unikt. Cisternerna mittemot Frederiksbergs slott, en gång i tiden huvudstadens dricksvattenreservoar, har omvandlats till en underjordisk utställningslokal.

Vandra igenom rummen och beundra konstverk i en surrealistisk miljö. Om inte konsten fångar ditt intresse är den häftiga arkitekturen i katakomberna en upplevelse i sig. Hoppa på en cykel vid Scandic Copenhagen och trampa i 15 minuter för att komma till den här unika upplevelsen.

3. En stad byggd på öl

Distriktet Carlsberg City, ett litet område i Vesterbro i centrala Köpenhamn, är en mötesplats för stadens invånare där de kan koppla av och umgås. Här bryggdes ölsorten Carlsberg mellan 1847–2008, men har nu ersatts en massa evenemang för folk att se och uppleva. 

Carlsberg City har massor att erbjuda, varför inte

  • gå på rundtur på det gamla Carlsberg-bryggeriet
  • testa ölprovning
  • åk med häst och vagn runt området
  • promenera genom Carlsberg-trädgården, en riktig oas.

Bor du på Scandic Sydhavnen är du bara en kort promenad bort från en god natts sömn.

4. Street food, dryck och kreativa workshops

”Reffen” är en ny urban lekplats för Köpenhamns kreativa hjärnor. Lokala mat- och dryckesentreprenörer bjuder in dig för att prova deras kreationer. Ge dina smaklökar en riktig upplevelse vid de många street food-containrarna, matcyklarna och barerna.

Gå runt i området och kika på kreativa workshops som anordnas av lokala start-ups eller alla konstnärer. Ta chansen att komma hem med något kreativt och unikt.

Andra marknader som kan förgylla din vistelse:

  • Torvehallerne – mingla bland säsongens örter och bär. Smaka färsk fisk, skaldjur och saftigt kött. En sittande middag här är en av de bästa i stan.
  • Broens gadekøkken (Brons gatukök) – gourmetmat som har flyttat ut från restaurangköket till en mysig bro vid vattnet. Inte hungrig? Njut av drinkar, öl eller Köpenhamns bästa kaffe.

5. Balansera 50 meter upp i luften

Promenera 50 meter upp i luften och utmana dig själv hos Urban High Roping, världens högsta högrepsbana inomhus. Det gamla skeppsvarvet är perfekt för ändamålet. Prova fyra olika banor med 28 utmaningar längs vägen. Avsluta med en ”deathslide” för extra spänning.

Oavsett nivå är ziplinen en minnesvärd avslutning på dagen. Efter äventyret förtjänar du en stunds avkoppling, och då finns Scandic Front nära till hands.

6. Ta ett dopp längs Köpenhamns skyline

Arkitekter fick i uppdrag att bygga ett magnifikt utomhusbad i centrala Köpenhamn. Resultatet blev Islands Brygge hamnbad, inte långt från Scandic Kødbyen i hippa slakthusområdet. Badet ligger alldeles vid hamnen och har fem pooler, inklusive två för barn, hopptorn och grönområden.

Under sommaren samlas stadens invånare för att svalka sig i vattnet och njuta av sin picknickkorg och på vintern vinterbadar lokalinvånarna. Bara att hoppa i oavsett årstid.

7. Design älskar Köpenhamn

Du kan inte besöka Köpenhamn utan ett par designställen på ”att göra”-listan. Dansk design är hyllad över hela världen, och den har en lång tradition. Det här är några ställen som bör finnas med på din lista:

  • Royal Copenhagen – vackert och exklusivt, klassiskt och modernt. Porslin när det är som bäst. Flaggskeppsbutiken ligger på shoppingstråket Strøget i hjärtat av Köpenhamn.
  • Illums Bolighus – ett mecka för modern design med de bästa materialen och hantverket. Botanisera bland möbler, lampor, glasvaror, silver och mycket mer.
  • Kläder – de finns affärer över hela Köpenhamn. Mads Nørgaard, Ivan Grundahl, Malene Birger samt märken som Munthe och Baum und Pferdgarden.

 

Boka hotell i Köpenhamn