Upplev "hygge" i Köpenhamn

Uttrycket ”hygge” är lika självklart för danskar som ”fika” är för svenskar. Men vad gömmer sig bakom det mystiska begreppet? Frågar du en dansk kan svaret lika gärna bli en god bit mat som ett avkopplande snack eller en upplevelse med vänner. Lika bra att du hittar ditt eget hygge. Bästa platsen för det är i hjärtat av Köpenhamn.

Din guide till hygge i Köpenhamn

På senare år har begreppet hygge blivit känt långt utanför Danmarks gränser. Så till den grad att man nu jobbar för att få begreppet uppsatt på Unescos världsarvslista. Men att placera hygge på en specifik plats på Danmarkskartan är lite svårare. Helt klart är i alla fall att Köpenhamn fullkomligt sjuder av hygge. Här är din guide till att uppleva ett maximalt hygge under ditt besök i staden.

1. Hygge är en aktivitet

 

Foto: VisitDenmark

En del menar att hygge är lika med avkoppling. Men det går också alldeles utmärkt att vara aktiv medan man ”hygger sig”, som danskarna säger. Gör som Köpenhamnsborna själva och upplev staden från cykelsadeln, och insup den karakteristiska atmosfären i de olika stadsdelarna. Eller jogga runt de fem sjöarna och ta en paus i bastun på hotell Scandic Copenhagen efter sexkilometersrundan.

2. Hygge är att unna sig

 

Foto: VisitDenmark/Nicolai Perjesi

En bra väg till hygge är att unna sig själv och varandra något extra. Stilla sötsuget på Lagkagehuset, Emmerys eller Paradis Is. Eller varför inte ta en kall öl i Carlsbergbyen? Här kan du gå på beerwalk och njuta av noggrant utvalda smakprover och intressant ölhistoria. Missa heller inte att fynda i de lokala hantverksbutikerna i stadsdelen Vesterbro. Gå en sväng längs Værnedamsvej, Istedgade eller Vesterbrogade så hittar du mängder av butiker.

3. Hygge är en upplevelse

Foto: VisitDenmark

Tivoli är också en bra plats för den som vill uppleva hygge. När du går in genom porten till den vackra gamla trädgården lämnar du storstadens jäkt och buller bakom dig. Se Köpenhamn från toppen av Det gyllene tornet, ta en romantisk åktur i pariserhjulet eller prova en av världens äldsta bergochdalbanor. Avsluta dagen med en god middag på någon av Tivolis många restauranger.

Våra hotell med hög hygge-faktor

Vill du bo i hjärtat av Köpenhamn? Välkommen till hos oss på Scandic Copenhagen vid Sjöarna så har du nära till både upplevelser och kollektivtrafiken, samtidigt som du kommer långt bort från vardagen. Bor du hellre vid kanalen? Då kan du ta in på Scandic Front, som har fantastisk utsikt bland annat mot Operahuset och fem minuters promenad till Köpenhamns viktigaste shoppingstråk, Strøget. Som medlem i Scandic Friends får du 20 procent rabatt på helger. Är du inte medlem än blir du det enkelt här.

Trevlig resa – och lycka till med hygget i Köpenhamn!

Best in Travel 2019

Best in Travel 2019 logotyp | Scandic Hotels  

Den välrenommerade reseguiden Lonely Planet har utsett Köpenhamn till Best in Travel 2019! Det betyder att Köpenhamn toppar listan av städer som du bara måste besöka 2019. Som motivering till topplaceringen lyfter Lonely Planet fram Köpenhamns unika atmosfär, det varierade gastronomiska utbudet, imponerande arkitektur och fantastiska äventyr för både barn och vuxna.